Preşedintele PNL, Florin Cîţu a afirmat, luni, la Senat, despre sancţiunile pe care ţara noastră trebuie să le aplice Federaţiei Ruse şi impactul asupra economiei româneşti, că este o dezamăgire a lui, pentru că o gestionare mai bună a situaţiei i-ar fi făcut ăs fie mai siguri pe ei. ”Nu ne putem permite să fim singura ţară din Uniunea Europeană care spune că nu putea să implementeze sancţiuni pentru că are o situaţie dificilă”, a mai arătat Cîţu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ar fi fost precaut să gestionăm bine situaţia economică, pentru că niciodată nu ştii ce şocuri apar. Uitaţi-vă că acum a apărut un şoc şi va fi nevoie de resurse, în contextul în care, la nivel global, cam totul este volatil”, a spus el.

Despre companiile cu acţionariat rusesc, Florin Cîţu a afirmat: ”Eu nu cred că România îşi permite ca un singur leu din buget sau din fonduri europene să ajungă la finaţatorii ruşi care mai departe să susţină această invazie în Ucraina. România are datoria de a opri fiecare leu de la buget care să meargă către aceste companii”.

”România  trebuie să implementeze sancţiunile pe care le-a impus Comisia Europeană, asta înseamnă că trebuie să ştim fiecare leu unde se duce”, a mai spus Cîţu, precizând că ”România, Guvernul României, ca membră a UE, are datoria să implementeze la la virgulă sancţiunile”.

El a precizat că a spus încă de săptămâna trecută că ”nu ajung aceste sancţiuni şi România ar trebui să anticipeze”.

”Ar trebui să avem şi noi o celulă de lucru, de criză, în care să anticipăm astfel de sancţiuni, pentru că vedeţi că ele vin în valuri şi să nu fim ultimul stat...”, a spus el.

Florin Cîţu a precizat, despre cât va pierde economia românească din urma acestor sancţiuni, că are o dezamăgire în acest sens. 

”Vedeţi, aici este dezamăgirea mea, pentru că o gestionare mai bună a situaţiei ne-ar fi făcut să fim mai siguri pe noi. (..) Eu înţeleg că poate prima parte a anului nu a fost gestionată foarte bine ne face să fim puţin reticenţi, dar e datoria noastră să găsim soluţii (..) a Ministerului de Finanţe, a Guvernului, să vină cu soluţii şi să trecem peste această perioadă, dar noi nu ne putem permite să fim singura ţară din Uniunea Europeană care spune că nu poate să implementeze sancţiuni pentru că are o situaţie dificilă. Aşa ceva nu este admisibil”, a afirmat Florin Cîţu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.