Premierul Florin Cîţu a declarat cu privire la afirmaţiile pe care le-a făcut la dezbaterea moţiunii de cenzură despre câştigarea alegerilor interne pentru şefia PNL, că s-a referit la lupta sa cu PSD. „Ştiţi foarte bine că sunt cel mai atacat om de PSD şi cred că vor scăpa de mine. Nu vor scăpa”, a adăugat prim-ministrul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„E vorba de lupta mea cu PSD. Ştiţi foarte bine că sunt cel mai atacat om de PSD şi cred că vor scăpa de mine. Nu vor scăpa”, a explicat Florin Cîţu, într-o declaraţie de presă făcută marţi la Parlament. 

Despre alegerile interne la PNL şi USR PLUS, premierul a spus că ele nu vor avea impact negativ asupra implementării reformelor asumate de către coaliţia de guvernare.

„Ştiu că există o aşteptare foarte mare după 30 de ani în care lucrurile au stagnat, dar au trecut doar şase luni de zile. Totuşi, în aceste şase luni de zile vedem că economia merge în direcţia corectă, în direcţia bună. Standard & Poor's, doar în două luni de zile după ce am preluat guvernarea, a schimbat perspectiva la pozitiv. Urmează şi alte agenţii de rating. Vom face toate aceste reforme. Le-am pus în PNRR. De aceea tot vorbesc de opt ani de guvernare. Vom face reforme până în 2024 şi după aceea”, a declarat Cîţu.

Acesta a mai precizat că are relaţii bune cu preşedintele Klaus Iohannis, însă constituţional şeful statului nu se poate implica în alegerile interne ale PNL.

Ludovic Orban a precizat că, la dezbaterea unei moţiuni de cenzură premierul trebuie să prezinte rezultatele pozitive ale guvernării, să arate efectele favorabile asupra vieţii cetăţenilor şi nu să facă referiri la alte teme secundare.

Reacţia a venit în contextul unei întrebări despre afirmaţia în plenul reunit de marţi a lui Florin Cîţu care a transmis social-democraţilor „după 25 septembrie va fi şi mai rău pentru dumneavoastră. Am tranşat alegerile din PNL, de cine vă e cel mai frică nu scăpaţi”.

„12.12.2019, 13.05.2020. Vă aduceţi aminte ce reprezintă aceste date? Două moţiuni simple depuse împotriva mea de PSD. Să nu mai amintim nenumărate interpelări, chemări la Ora prim-ministrului, Ora Guvernului şi aşa mai departe. Românii au înţeles deja concluzia acestor tertipuri PSD-iste. Social-democraţii văd în mine cel mai mare inamic al lor, o ameninţare. Şi o vedem şi în această moţiune de astăzi. De ce? Pentru că sunt singurul care s-a opus sistematic şi vehement oricărei colaborări, de orice formă, cu PSD. Toţi românii trebuie să ştie că niciodată nu voi face compromisuri, dar mai ales când vine vorba de PSD. Ştiţi deja ce fel de politician sunt. Şi ştiţi că niciodată, dar niciodată nu aş susţine, nici măcar în glumă, să dau jos propriul Guvern ca apoi să fac guvernare cu PSD. Am intrat în politică fiind liberal convins şi voi respecta până la capăt principiile şi valorile liberale. Domnilor de la PSD, degeaba speraţi. Vă minţiţi singuri. După 25 septembrie va fi şi mai rău pentru dumneavoastră. Am tranşat alegerile din PNL, de cine vă e cel mai frică nu scăpaţi”, a afirmat Cîţu în plenul Parlamentului.

Moţiunea de cenzură a PSD împotriva Guvernului Cîţu a picat, fiind înregistrate 201 de voturi „pentru”, faţă de cele 234 necesare. De asemenea a fost înregistrat un vot „împotrivă”, conform anunţului făcut în plen.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, întrebat pe cine preferă mai degrabă la şefia PNL între Florin Cîţu şi Ludovic Orban, că „mai degrabă cine va câştiga alegerile”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.