Fostul premier Florin Cîţu scrie joi că ”PSD-ul lui Dragnea şi Ciolacu au aruncat România în procedura de deficit excesiv” şi că România o să fie penalizată şi cu tăieri din fonduri UE. Senatorul precizează că încă un motiv ca Marcel Ciolacu să nu devină premier este că pentru comunitatea internaţională s-a descalificat când la ordin a atacat Ucraina în timpul vizitei lui Biden la Kiev.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”PSD-ul lui Dragnea şi Ciolacu au aruncat România în procedura de deficit excesiv. În 2018 şi 2019 România a avut cel mai mare deficit bugetar din UE. CE a arătat că deficitul bugetar pentru 2018 a fost manipulat. După 3 ani în care România a ignorat toate avertizările CE şi un deficit bugetar peste 3% în 2019 - GIUVERNARE PSD, CE a decis să deschidă procedura de deficit excesiv pentru România”, afirmă Cîţu într-o postare pe Facebook.

Fostul premier arată că ”argumentul principal al CE a fost că România nu poate să reducă deficitul bugetar atât timp cât are în vigoare o lege a pensiilor care promite creşteri de 40% si nu prezintă sursă de finanţare”.

Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property

”PNL a venit la guvernare în Noiembrie 2019 şi a început să corecteze din dezastrul lăsat de haordele psd-iste. Sursa CE: "Previziunile de iarnă ale Comisiei din 2020, completate cu variabile bugetare, estimează un deficit public de 4 % din PIB în 2019, de 4,9 % în 2020 şi de 6,9 % în 2021. Creşterea preconizată a deficitului este determinată, în mare parte, de creşteri semnificative ale pensiilor."Factorii relevanţi, în special lipsa unei acţiuni eficiente, începând din 2017, că răspuns la recomandările Consiliului din cadrul procedurii aplicabile abaterilor semnificative, progresele limitate înregistrate de România în ceea ce priveşte reformele structurale şi riscurile ridicate de sustenabilitate bugetară cu care se confruntă România pe termen mediu şi lung au fost luaţi în considerare în evaluarea respectării de către România a criteriului deficitului”, scrie Cîţu.

Senatorul mai spune că ”PSD a aplicat aceeaşi formulă şi în 2022 şi 2023, iar falimentul de la MF nu mai poate fi ascuns sub preş”.

”România o să fie penalizată şi cu tăieri din fonduri UE. Va urma...”, comentează Florin Cîţu. El adaugă: ”Încă un motiv ca Marcel Ciolacu să nu devină premier. Pentru comunitatea internaţională s-a descalificat când la ordin a atacat Ucraina în timpul vizitei lui Biden la Kiev”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.