Florin Cîţu a afirmat, la scurt după ce a fost ales preşedinte al PNL, că partidul nu va accepta ca altă formaţiune politică să îi impună cine să fie prim ministru. Premierul a susţinut că un partid aflat la guvernare se confruntă totdeauna cu riscul de a cădea prin moţiune de cenzură.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„PNL nu acceptă ca niciun alt partid să îi spună pe cine să propună premier când este cel mai mare partid dintr-o coaliţie, sau cine să câştige la Partidul Naţional Liberal, cum aşa   nici noi nu le spune celorlalţi pe cine să numească, pe cine să-şi aleagă. Noi rămânem consecvenţi la ceea ce am spus până acum (...) pentru a guverna, noi vom da premierul României iar premierul României este preşedintele Partidului Naţional Liberal . aşteptăm rezultatul votului de la USR PLUS, pentru că eu cred că acestea sunt declaraţii politice. Şi acolo sunt două tabere”, a declarat premierul Florin Cîţu sâmbătă seară, la Antena 3, la scurt timp după ce a fost ales în fruntea PNL. 
 
Noul lider al PNL a reiterat că, în opinia sa, rezultatul primului tur de alegeri din USR PLUS este o sancţionare a faptului că formaţiunea a ieşit de la guvernare.
 
El a mai spus că „întotdeauna riscul să fie o moţiune şi să fie dat jos Guvernul” atunci când un partid se află la guvernare.
 
„Nu cred că ajungem acolo”, a adăugat prim-ministrul. 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.