Fostul preşedinte PNL Florin Cîţu a declarat, luni, la Senat, despre demisia sa din fruntea partidului, că pentru el, alianţa cu PSD nu a fost una pe care am putut să o digere, nu a fost ceva normal, iar măsurile populiste nu le va putea susţine niciodată, din nicio poziţie, iar apetitul pentru reforme a fost doar la el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În primul rând, este clar că pentru mine, alianţa cu PSD nu a fost una pe care am putut să o diger, nu a fost ceva normal, iar măsurile populiste nu le voi putea susţine niciodată, din nicio poziţie (..) pentru că fac rău românilor, sunt măsuri cu efect de bumerang, poate arată bine pe hârtie dar ele vor destabiliza şi vor distruge economia. Am văzut asta în 2017 - 2019”, a spus Cîţu. 

Fostul lider PNL a arătat că în partid sunt ”oameni care s-au opus atunci alianţei cu PSD, pe aceleaşi motive”. ”Cred că o vor face în continuare, sau, nu ştiu, poate s-au schimbat, acum vort merge lângă PSD, nu îmi dau seama”, a mai spus Florin Cîţu. 

El a continuat: ”S-a văzut foarte clar că apetitul pentru reforme a fost doar la mine. Reforma salarizării, reforma pensiilor, reforma administraţiei publice, lucruri pe care sunt bucuros că le-am băgat în PNRR, pentru că cei 30 de miliarde depind de aceste reforme, dar se pare că doar eu doresc să fac aceste reforme. Până la urmă, vom vedea cum vor sta lucrurile mai departe” a mai spus Cîţu. 

Întrebat dacă consideră că PNL a ajung un breloc la brâul PSD, Florin Cîţu a precizat că asta vor consider votanţii. ”Eu voi rămâne acelaşi om înconjurat de principii şi valori liberale”, a mai afirmat fostul preşedinte PNL.

Florin Cîţu şi-a înregistrat, sâmbătă, demisia din funcţia de preşedinte al partidului. „Aş fi vrut să îmi prezint demisia în faţa colegilor mei. Nu s-a putut, doar am înregistrat-o la partid”, a afirmat Cîţu, sâmbătă la sediul PNL. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.