Premierul Florin Cîţu a afirmat, întrebat vineri la Baia Mare pe ce filiale se bazează în susţinerea sa la şefia PNL, că se bazează pe oameni care au performat şi demonstrat în partid. El a adăugat că nu contează aşa mult vârsta pe care o ai, ci ceea ce faci pentru România şi ducerea mai departe a unor principii de liberalism aplicate. „Tot spun de un an de zile, două lucruri foarte importante – proprietatea privată este sfântă într-o Românie liberală, antreprenorul este un erou”, a adăugat şeful Executivului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Eu mă bazez pe oameni care au demonstrat în PNL. Aţi văzut lângă mine oameni care au aplicat liberalismul în toate funcţiile pe care le-au ocupat şi au arătat că se poate. Eu sunt înconjurat de oameni de succes pentru că ceea ce au făcut aceşti oameni în funcţiile pe care le-au avut, vreau să fac eu cu România. Oameni ca Emil Boc, oameni ca Gheorghe Flutur, Ionel Bogdan (preşedintele CJ Maramureş – n.r.) şi împreună vom reuşi pentru România. Pentru mine este foarte important şi am plecat în această competiţie cu un singur gând – doar liberalismul salvează România, dar cel aplicat, nu doar din vorbe. Ideea este că avem oameni care au arătat că se poate şi am arătat şi eu anul trecut că şi la nivel naţional se poate, dacă aplici principii liberale şi sunt simple, transparente şi sunt de bun simţ”, a declarat Florin Cîţu, întrebat vineri la Baia Mare ce filiale îl susţin la şefia PNL.

Întrebat la cine crede că s-a referit Ludovic Orbn când a spus că sunt tineri care l-au dezamăgit, Cîţu a răspuns: „Trebuie să întrebaţi pe domnia sa la cine se referă. Eu am promovat tineri în PNL, nu doar din PNL”.

„În acelaşi timp nu este vorba doar despre tineri. Este vorba despre oameni care fac lucruri pentru România. Nu contează chiar aşa de mult vârsta, contează ceea ce faci pentru România, iar pentru noi contează să ducem mai departe aceste principii ale liberalismului. Ele sunt foarte simple. Eu vreau, repet ce am spus şi tot spun de un an de zile, două lucruri foarte importante – proprietatea privată este sfântă într-o Românie liberală, antreprenorul este un erou. Sunt lucruri la care eu ţin foarte mult şi sunt chintesenţa liberalismului şi arătăm că şi în România se poate face acest lucru. Trebuie să ne întrebăm de ce ne-au ocolit investitorii atâţia ani de zile şi întotdeauna se aşezau în ţările de lângă noi. Pentru că aceste două lucruri nu au fost respectate până acum – proprietatea privată şi antreprenorii. De aceea eu vreau de fiecare dată să arăt că România are rezerve importante de antreprenori. Să ştiţi că fără antreprenori nu avem efervescenţă economică. Este nevoie de oameni care îşi asumă risc, proprii bani pentru a dezvolta o afacere şi ei trebuie încurajaţi. Trebuie să avem din ce în ce mai mult genul acesta de oameni”, a completat premierul.

Liderul PNL Ludovic Orban a afirmat că nu este importantă vârsta viitorului preşedinte al liberalilor, ci concepţiile pe care le are. El a mai spus nu se mai poate întineri, pentru că „asta e viaţa”.

„Nu este importantă vârsta preşedintelui PNL, ci cine este, ce concepţii are, ce face preşedintele PNL. Eu pe mine nu mai pot să mă înnoiesc, să mă întineresc, pentru că asta este natura, asta e viaţa. Ceasul ticăie şi nu pot să merg decât spre senectute, înainte, nu pot să merg înapoi, dar voi menţine aceeaşi deschidere a PNL spre tineri de valoare, spre tineri care vor între-adevăr să intre în viaţa publică, care vor să îşi asume răspundere în comunităţile locale, la nivel judeţean, la nivel naţional, chiar dacă unii dintre cei pe care i-am promovat m-au dezamăgit”, a declarat Ludovic Orban, întrebat joi la Parlament dacă el crede că este un politician cu vechime, în condiţiile în care va avea loc la toamnă Congresul PNL pentru alegerea unei noi conduceri a partidului.

Orban a mai precizat că că liderii de filiale care au apărut alături de Florin Cîţu atunci când acesta şi-a anunţat candidatura la şefia partidului nu au avut mandatul organizaţiilor pe care le conduc pentru susţinerea acestuia la conducerea formaţiunii.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.