Premierul Florin Cîţu a transmis duminică un mesaj, cu ocazia Zilei Independenţei Statelor Unite ale Americii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Felicitări cu ocazia celei de-a 245-a aniversări a Zilei Independenţei unei mari naţiuni, unui partener strategic şi tuturor prietenilor mei americani. Un 4 iulie fericit!”, a scris Florin Cîţu, duminică pe Facebook.

Prim-ministrul Florin Cîţu a vorbit, în discursul susţinut la recepţia oferită joi de Ambasada Statelor Unite ale Americii cu ocazia celei de-a 245-a aniversări a Zilei Independenţei, dreptul crezul său şi anume faptul că proprietatea privată este sfântă, iar antreprenorii sunt eroii economiei, lucru care ar trebui îmbrăţişat şi de România, la fel cum au făcut Statele Unite, deoarece ar duce la dezvoltarea ţării noastre.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

„Am petrecut peste un deceniu în Statele Unite, tânăr fiind, după comunism, m-am mutat în SUA şi am fost la şcoală acolo şi am avut un serviciu acolo. Le-am făcut pe toate – de la spălat vase la a lucra pe Madison nr 42 în Manhattan. Sunt multe lecţii pe care le-am învăţat cu toţii de la SUA, de la istoria ei, pe care ar trebui să le folosim astăzi în România. Sper ca experienţa mea acolo să ajute România să se dezvolte pe viitor, dar sunt două lucruri pe care vreau să le menţionez: cred că proprietarea privată este sfântă şi rămâne baza de dezvoltare a unei democraţii. Ar trebuie să fie o lecţie pentru România şi ar trebui să adoptăm acest crez. În al doilea rând, antrepenorul, oamenii care încearcă să aibă propriile afaceri, încearcă şi eşuează, încearcă din nou, sunt eroii acelor economii şi sunt celebraţi în SUA şi ar trebui să facem la fel şi în România. Dacă vom face aceste două lucruri, sunt sigur că România va avea un viitor măreţ”, a afirmat Florin Cîţu. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.