Liderul PNL, premierul Florin Cîţu, l-a ameninţat pe Ludovic Orban luni seară, în Biroul Politic Naţional, că la următoarea şedinţă va fi exclus din partid, au declarat pentru News.ro surse liberale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Reacţia lui Florin Cîţu a venit după ce fostul lider PNL Ludovic Orban a luat cuvântul împotriva propunerii sale de a lua mandat pentru începerea negocierilor cu PSD.

Pentru a fi exclus din partid, o eventuală propunere a Biroului Politic trebuie votată în Consiliul Naţional, singurul for care ia decizia în acest caz.

Ludovic Orban a declarat, înaintea şedinţei în care s-a decis începerea negocierilor cu  PSD, că, în cazul unui parteneriat de guvernare cu social-democraţii, se va părăsi partidul.

„Dacă se face o alianţă de guvernare cu PSD, drumurile noastre se vor despărţi. Eu rămân fidel cetăţenilor români care au avut încredere în PNL şi e obligaţia mea să asigur în continuare, alături de colegii mei care cred în valorile liberale, să asigurăm reprezentarea politică în Parlamentul României. (...) Asta e o legendă. De ce Florin Cîţu s-a dus la întâlnire cu PSD? Nu trebuie să accepţi aşa ceva. E o acţiune contrară a tot cee ace înseamnă PNL, a tot ceea ce înseamnă valori, principia în care noi am crezut şi în care cred atâţia români”, a afirmat Ludovic Orban.

Orban a avut o reacţie foarte dură şi după ce decizia a fost luată.

"Ce legătură este între PNL şi fostul partid comunist? Nicio legătură", a subliniat Ludovic Orban.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.