Preşedintele PNL Florin Cîţu a declarat, joi, la Senat, despre proiectul certificatului verde şi despre modificarea adusă pe ultima sută de metri, prin care accesul la locul de muncă nu va fi condiţionat de acest document, că, din punctul lui de vedere, este important ca acest certificat verde să fie o motivaţie pentru oameni să se vaccineze dar să ţinem şi economia deschisă. Liderul PNL a fost întrebat de mai multe ori dacă este de acord cu această prevedere însă a evitat să dea un răspuns.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

”Vă spun că astăzi există certificatul verde în România, el se foloseşte la mall, la restaurante. Este o ordonanţă pe care am dat-o şi rolul acesteia a fost de a stimula campania de vaccinare, a motiva oamenii să se vaccineze şi de a rămâne economia deschisă. Vom vedea dacă există o modalitate de îmbunătăţire a ceea ce avem acum. Aşteptăm varianta de la Guvern şi apoi vom putea să discutăm pe ea”, a spus Cîţu.

Întrebat dacă este de acord ca certificatul verde să fie obligatoriu la locul de muncă, Cîţu a răspuns: ”Este un proiect de lege în Parlament, unde vorbeam de sistemul sanitar, de stat şi privat, după aceea a fost extins. Acum nu pot vorbi despre ceva ce nu avem. A fost trimisă o variantă, dar nu este varianta finală”, a spus el.

Cîţu a precizat că, dacă există un proiect care îmbunătăţeşte acea ordonanţă sau acel proiect, este de acord să discute”.

”Eu sunt de acord cu toate măsurile care stimulează campania de vaccinare.  Acum trebuie să ne gândim că orice măsură ia un guvern, are efecte directe şi indirecte, şi trebuie să fie şi constituţională”, a mai afirmat Cîţu, menţionând că nu există o variantă finală a acestui proiect.

”Eu ieri am spus că avem o variantă, am trimis-o către specialiştii jurişti, să vedem dacă este constituţională. Nu ştim încă, nu avem o concluzie, nu ştiu de unde aveţi informaţii, înţeleg că încă se discută, cu specialiştii”, a mai spus preşedintele PNL.

El a afirmat că ”orice măsură se va lua, trebuie să ne gândim la impact”.

”Trebuie să fie măsuri care binenţeles trebuie să fie legale, constituţionale, dar trebuie să aibă şi un rezultat. Din punctul meu de vedere, este important ca acest certificat verde să fie o motivaţie pentru oameni să se vaccineze dar să ţinem şi economia deschisă”, a arătat el, adăugând că putem avea un proiect până la finalul anului.

”Eu am fost de acord cu proiectul pe care l-am depus în Parlamentul României, colegii mei au votat varianta care a fost la Senat, alţii nu au votat. Acum discutăm despre ceva ce nu avem. Haideţi să avem o variantă de proiect”, a mai afirmat Cîţu.

Preşedintele PNL a fost întrebat cum ar trebui să arate acest proiect al certificatului verde.

”Din punctul meu de vedere, trebuie să arate aşa cum l-am făcut eu. Ceea ce noi am discutat atunci este ceea ce cred eu. Dacă cineva vine cu argumente şi un alt proiect care este mai bun, o să mergem să-l votăm. Eu v-am spus doar că, din punctul meu de vedere, Certificatul Verde trebuie să aibă două condiţii, să menţină economia deschisă şi să susţină campania de vaccinare. Aşteptăm variantele. Nu putem să discutăm când nu avem”, a răspuns liderul liberalilor.

 

Întrebat dacă suspendarea contractului de muncă, în lipsa certificatului verde, ar fi neconstituţională, Florin Cîţu a spus: ”Nu avem încă această informaţie. Acest proiect trebuie să fie constituţional pentru că, există riscul ca Avocatul Poporului sau altcineva să atace la CCR şi tot acest efort să fie degeaba”.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.