Premierul Florin Cîţu a afirmat, întrebat joi cum explică faptul că este de acord să fie ore de educaţie sexuală în şcoli, însă a votat pentru respingerea cererii de reexaminare a preşedintelui Klaus Iohannis pe proiectul de lege la Senat, că a fost doar o eroare. El a adăugat că a discutat cu ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu pentru a fi această lege în curriculă şi să fie introdusă o astfel de oră în şcoli.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Este, aşa cum am anunţat, o decizie pe care am luat-o cu domnul ministru al Educaţiei înainte de votul din Parlament şi am spus foarte clar că nu se poate face curricula în Parlamentul României. Se face la Ministerul Educaţiei. În Parlamentul României, având în vederea situaţia votului prin telefon, astfel de erori vor mai exista şi, din păcate, există. Şi chiar şi atunci când suntem în Parlament mai apar câteodată erori. Este doar o eroare. Opinia mea a fost prezentată public şi înainte şi după. Îmi pare bine că am găsit o soluţie foarte clară care să nu depindă de votul Parlamentului, deci să explice exact cum va funcţiona, din toamnă, această oră în şcoală”, a declarat Florin Cîţu, întrebat joi cum explică faptul că s-a arătat foarte supărat pe votul la Senat pe proiectul privind orele de educaţie sexuală în şcoli, însă a votat pentru respingerea cererii de reexaminare a şefului statului.

Senatul a respins marţi, în calitate de prim for sesizat, obiecţilile formulate de preşedintele Klaus Iohannis, în cererea de reexaminare transmisă Parlamentului, la proiectul privind desfăşurarea orelor de educaţie sexuală în şcoli. Astfel, prin respingerea solicitării şefului statului, proiectul rămâne în forma actuală care prevede educaţia sanitară în şcoli şi acordul scris al părinţilor pentru participarea la aceste ore Propunerea de lege este în procedură de urgenţă în Legislativ, iar Camera Deputaţilor este decizională în acest caz.

Florin Cîţu a afirmat, la TVR 1, că este supărat după acest vot în Senat, însă conform listei votului înregistrat online, premierul a votat împotriva reexaminării cerute de Klaus Iohannis şi pentru păstrarea legii în forma actuală, în care educaţia sexuală este înlocuită cu educaţie sanitară, iar participarea la ore se face doar cu acordul părinţilor.

„Sunt foarte supărat, lucrurile trebuie să meargă înainte. Românii merită din partea noastră transparenţă şi le vom da acest lucru. La ce s-a întâmplat astăzi în Senat, soluţia a venit imediat. Am vorbit cu ministrul Educaţiei, vom avea această lege în curriculă. Este prerogativa ministerului să facă curricula pentru anul viitor şi va introduce această oră. Aş fi votat altfel”, a declarat Flroin Cîţu, marţi seara la TVR 1.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.