Premierul Florin Cîţu a declarat, joi, la Timişoara, că în problema migranţilor este vorba despre siguranţa românilor şi a cetăţenilor care vin în România, dar şi că au fost alocate toate resursele necesare pentru a gestiona această problemă cât mai bine. Cîţu a adăugat că nu a primit vreo cerere din partea primarului din Timişoara de a suplimenta resursele în acest oraş.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Nu este vorba de a ajuta un oraş, ci de a asigura siguranţa cetăţenilor din România şi a cetăţenilor care vin în  România şi rămân aici. Toate resursele sunt alocate, vorbim aici de forţe de ordine ale Ministerului de Interne, avem la Politia de Frontieră, sunt resurse alocate pentru azil aici, dacă este nevoie suntem gata să alocăm mai multe resurse”, a declarat Florin Cîţu.
 
Premierul a adăugat că au fost alocate toate resursele pentru gestionarea problemei migranţilor şi că nu a primit o cerere din partea primarului municipiului Timişoara, Dominic Fritz, de a suplimenta aceste resurse. 
 
”Nu am avut, din partea domnui primar nicio cerere în această direcţie, dar ştiu că  toate eforturile, la forţe de ordine, la azil, toate resursele au fost alocate. Dacă e nevoie, ne implicăm mai mult. Nu este vorba numai de Timişoara, ci şi de imaginea României în lume, de respectarea  drepturilor cetăţenilor români, siguranţa cetăţenilor români, a tuturor celor care sunt în România”, a declarat Florin Cîţu.
 
În 19 aprilie, un afgan de 27 de ani a murit, iar un altul a ajuns în stare gravă la spital, după un scandal între două grupuri de migranţi, în zona Gării de Nord din Timişoara.
 
Sute de migranţi au fost adunaţi din zona Gării de Nord şi alte câteva sute din întreg oraşul şi cu toţii au fost duşi la sediul Poliţiei pentru a fi audiaţi în legătură cu cele întâmplate. 
 
În 29 aprilie, Tribunalul Timiş a emis mandat de arestare preventivă, în lipsă, pe numele cetăţeanului afgan care a ucis un migrant pe o stradă din apropierea Gării de Nord din Timişoara.
 
Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a afirmat că 98 la sută dintre migranţii identificaţi în Timişoara aveau forme legale de şedere temporară în România şi că că suspectul în crima dintre migranţi comisă la Timişoara a fost dat în urmărire internaţională şi este în vizor pentru a fi reţinut.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.