Preşedintele PNL Florin Cîţu a declarat, luni, după votul din conducerea PNL prin care s-a validat guvernarea cu PSD, că în ultimele două luni, au fost încercate mai multe formule şi ajuns la acest compromis, de a face această coaliţie de guvernare. ”Dacă nu făceam acum această coaliţie, toate celelalte alternative erau mult mai dure pentru români” a spus el. Despre absenţa multor lideri PNL la şedinţa partidului, Cîţu a arătat că, atâta vreme cât nu au venit, nu ştie cum ar fi votat şi a arătat că lista miniştrilor a primit votul, cu majoritate, fiind prezenţi 60 de membri ai BPN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Eu cred că ar fi foarte important şi e momentul ca românii să ştie de ce am luat aceste decizii în PNL. Sunt două luni de zile în care nu s-a găsit o majoritate, au fost încercate mai multe formule şi am ajuns la acest compromis, de a face această coaliţie de guvernare. Facem această coaliţie de guvernare pentru că toate celelalte alternative, dacă nu făceam acum această coaliţie, erau mult mai dure pentru români”, a spus Cîţu. 
 
El a arătat că vrea să îi asigure pe români că ”această coaliţie nu e necondiţionată”. ”Mă voi asigura că stabilitatea economică financiară va fi pusă în pericol. Principiile liberale, vom lupta în continuare pentru ele şi sunt în progamul de guvernare şi întotdeauna ne-am luptat pentru ele”, a arătat Cîţu. 
 
Întrebat de ce a fost un vot pe listă la miniştrii PNL care vor face parte din Guvern, Florin Cîţu a spus că ”aşa s-a făcut dintotdeauna vot pe listă”. 
 
”Astăzi a trecut lista. Au fost prezenţi 60 de oameni. Dacă aceşti oameni ar fi fost la şedinţă, am fi văzut cum au votat. Nu au venit”, a afirmat el. ”A fost supusă la vot astăzi echipa de miniştri şi a trecut cu majoritate”, a mai spus liderul PNL. 
 
Despre modul în care s-au negociat portfoliile, Cîţu a spus că PNL a avut o echipă de negocieri şi că, deşi Ministerul Finanţelor e un minister important, şi ministerul Fondurilor Europene are importanţa lui.
 
”PNRR, aşa cum a fost negociat, rămâne în picioare şi acolo sunt incluse toate reformele pe care noi le-am agreat cu CE. Toate reformele vor garanta o păstrare a deficitului bugetar scăzut, o stabilitate financiară”, a mai afirmat Cîţu. 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.