Preşedintele PNL a anunţat, marţi, după şedinţa conducerii PNL, că s-a votat sistemul alternativ de premieri, decizia liberalilor fiind ca primul premier să fie dat de PNL. El a precizat că mandatul privind numele premierului este simplu, şi anume preşedintele partidului, şi a arătat că preşedintele Klaus Iohannis are atributul desemnării premierului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

 

 

”S-a votat decizia de a avea un sistem alternativ de premieri, cu primul premier de la PNL, a declarat Florin Cîţu, după şedinţă.”

Întrebat dacă s-a discutat despre flexibilizarea mandatului în privinţa numelui premierului, Cîţu a precizat că s-a discutat dar nu s-a votat şi că în acest moment, decizia partidului este de a merge cu premier preşedintele partidului.

”Dacă PSD se opune, vedem atunci”, a spus el, despre posibilitatea ca PSD să se opună ca el să fie propunerea de premier.

Florin Cîţu a mai spus că, potrivit negocierilor, unul dintre ministerele avizatoare va merge la partidul care dă premierul, iar alt minister, la celălalt partid, o împărţire urmând a fis şi în cazul MInisterelor Apărării şi Internelor. 

Despre discuţia despre numele de premier, şi faptul că PSD nu acceptă ca el să fie premier, Florin Cîţu a precizat că PNL nu a pus niciun fel de condiţie pentru cei de la PSD. 

Întrebat dacă Nicolae Ciucă rămâne o variantă de premier, Florin Cîţu a răspuns: Nu s-a discutat în această seară un alt nume”. 

Despre flexibilizarea mandatului, aşa cum a cerut Emil Boc, el a arătat că nu s-a supus la vot. ”Eu am spus şi cum aş fi votat, dar nu s-a supus la vot”, a afirmat Cîţu. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.