Primarul Capitalei Gabriela Firea spune că în continuare crede că ar fi benefic atât pentru partid, cât şi pentru Guvern, ca preşedintele PSD Liviu Dragnea să se retragă, dar că acest punct de vedere îi aparţine şi un astfel de subiect ar trebui discutat cu colegii din partid. Firea susţine că nu îşi doreşte să existe un fel de rezistenţă anti-Dragnea în partid, care să macine PSD din interior şi care să creeze blocaje la nivel administrativ, însă nu îi plac"„şobolănismele” şi nu i se pare corect ca atunci când cineva vrea să spună că nu este de acord cu anumite lucruri, să i se atragă atenţia că trebuie să tacă şi să i se reproşeze că de fapt urmăreşte căderea Guvernului. În şirul acuzaţiilor lansate din nou la adresa lui Dragnea, Firea a spus că nu ea este cea care a "tăiat porcul alături de statul paralel".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Vorbesc în nume personal, nu doresc să intru în coliziune cu colegii mei. Dar cred că un pas înapoi (din partea lui Liviu Dragnea, n.r.) ar fi benefic. Aceste lucruri trebuie discutate la nivel statutar. Trebuie afirmate public, nu sunt de acord să înceapă o dizidenţă informală în partid care nu ar face decât să macine formaţiunea politică din interor pentru că ar crea blocaje şi ar transforma PSD în trei PSD mai mici: unii cu Dragnea, unii cu Firea şi unii la mijloc care nu ştiu ce să facă”, a declarat miercuri Gabriela Firea, într-o conferinţă de presă.

Ea a afirmat că nu îşi doreşte să atace cumva solidaritatea membrilor de partid, cu toate că este de părere că acest principiu al solidarităţii a mers prea departe, întrucât dacă cineva vrea să spună că nu este de acord cu anumite lucruri, i se "închide gura” şi i se reproşează că, de fapt, urmăreşte căderea Guvernului.

"Nu voi face niciun gest care să atace solidaritatea noatra, deşi s-a mers destul de departe cu asta. Adică dacă cineva îndrăzneşte să spună că unele lucruri nu sunt aşa cum ne-am dori noi (...), imediat ţi se închide gura, că este anul centenar, că vrei să cadă Guvernul, că nu vrei OUG pe amnistie, că te-ai dat cu statul paralel, deşi nu ai tăiat porci cu statul paralel”, a spus Firea.

Edilul a susţinut că, indiferent ce decizii se vor lua la nivel de conducere al partidului, le va respecta, chiar dacă va avea de suferit, chiar dacă nu-i plac "şobolănismele”.

"Voi respecta deciziile PSD chiar dacă voi avea de suferit. Nu-mi plac şobolănismele, am avut deja parte de ele până acum. Nu vreau să mă alătur acestui stil de management politic”, a subliniat Firea.

Întrebată dacă există un pol de opoziţie în PSD, Gabriela Firea a spus că nu ştie dacă există anumiţi nemulţumiţi, dar ea nu face parte din nicio "gaşcă” sau "grupare de rezistenţă”.

"Eu nu m-am coalizat cu nimeni, nu fac parte din nicio gaşcă sau grupare de rezistenţă. Sunt un membru PSD şi am spus un punct de vedere argumentat după ce am discutat cu Liviu Dragnea, dar fără ecou. (...) Nu cunosc existenţa acestor nemulţumiţi, nu vreau să dau apă la moară celor care spun că există o rezistenţă anti-Dragnea. Dar dacă nu mai este nimeni care să aibă acelaşi punct de vedere ca al meu, (...) înseamnă că totul este bine, că Dragnea şi-a dus planul la bun sfârşit de a-i dezinforma pe toţi, de a-i manipula. Eu nu am ce să le reproşez colegilor mei, fiecare votează conform conştiinţei sale. Le-am spus problemele noastre, şi cel puţin în dialogul unu la unu mi-au dat dreptate”, a explicat Firea.

Ea a relatat că primul conflict pe care l-a avut cu preşedintele PSD a fost anul trecut, când s-a dorit ca bugetul Primăriei Capitalei să fie micşorat cu 40 la sută, subliniind că Dragnea nu sprijină proiectele pentru Bucureşti, ci dimpotrivă.

"Nu vreau avantaje pentru Bucureşti în detrimentul celorlalţi. Dar primul conflict a fost anul trecut, când Liviu Dragnea a fost de acord ca bugetul PMB să fie tăiat cu 40 la sută. Am avut noroc că au fost colegi în ministere care au spus că ar fi o catastrofă. Am şi spus că nu sunt de acord să asist la falimentul Capitalei. A văzut că nu cedez. După o oră-două de la întâlnirea cu premierul de-atunci Mihai Tudose, a venit şi Dragnea cumva să se prezinte că a salvat situaşia. Nu suntem copii, nu putem fi minţiţi la nesfârşit. (...) Am trecut peste acel moment, dar am suferit, mi-am pierdut încrederea. Domnul Dragnea nu sprijină proiectele Capitalei, ci dimpotrivă, vrea să ia 40 la sută din buget”, a spus Gabriela Firea.

Firea a mai susţinut, în şirul acuzaţiilor lansate la adresa liderului PSD, că ea se lupta cu fostul preşedinte Traian Băsescu "când alţii tăiau porcii cu statul paralel".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.