Senatorul PSD Gabriela Firea a declarat că este al şaptelea incendiu care izbucneşte în guvernarea PNL- USR PLUS, iar patru dintre acestea au avut loc în unităţi sanitare, chiar în mandatul actualului ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu. Firea a adăugat că ”în dimineaţa fatidică” a incendiului de la Institutul ”Matei Balş” nu a existat vreo avarie a sistemului de termoficare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Este al şaptelea incendiu care izbucneşte în această guvernare supranumită de dreapta, patru dintre aceste incendii s-au petrecut chiar în mandatul domnului ministru. Aşa cum ştiţi foarte bine, în lumea civilizată, atunci când se întâmplă o tragedie, chiar dacă decidentul, demnitarul, nu este  responsabil la modul direct el trebuie să răspundă pentru întregul sistem şi pentru cei care nu şi-au făcut datoria din subordine”, a declarat Gabriela Firea la Antena 3, luni seară.
 
Firea a precizat că ministrul Vlad Voiculescu ”nu poate fi cauţionat” din cauză că acesta nu se află la debut în domeniul Sănătăţii.
 
”În ceea ce îl priveşte  direct pe domnul ministrul Vlad Voiculescu, el nu poate fi cauţionat pentru simplul motiv că nu este  o personalitate la debut în domeniul sănătăţii, a mai fost ministru, presupunem că ştie în detaliu problemele sistemului de sănătate, şi-a dorit foarte mult să ajungă acum ministru, ştim foarte bine negocierile tăioase de la vilele de protocol dintre PNL şi USR PLUS. Cele două partide, deşi au obţinut doar 15% în alegerile parlamentare, dorindu-şi foarte mult să conducă ministere de forţă şi insistând pentru Ministerul Sănătăţii. Atunci te aştepţi ca rezultatele să fie, dacă nu din prima zi, atunci din prima lună, mai ales că domnul Voiculescu a  fost extrem de exigent cu domnul Tătaru în momentul tragediei de la Piatra Neamţ, când i-a cerut public să  ia măsurile necesare pentru a  verifica toate secţiile ATI din spitalele Covid şi suport-Covid pentru că acestea sunt supraîncărcate din cauza aglomerării”, a declarat Firea.
 
Gabriela Firea a mai afirmat că acum vedem o fugă de răspundere din partea ministrului Sănătăţii.
 
”Ce vedem noi acum? Pur şi simplu o fugă de răspundere. Atunci când era pe margine şi urma să devină viceprimarul Capitalei îi era foarte simplu să îl critice pe domnul ministru Tătaru, pe foştii miniştrii din partea PNL sau PSD sau din partea UDMR. În momentul în care a revenit pe poziţie, lucrurile se schimbă şi are un dublu limbaj. Cred că acest lucru trebuie sancţionat în acest moment. De aceea, astăzi, senatorii şi deputaţii social-democraţi i-au solicitat demisia sau demiterea domnului ministru al Sănătăţii pentru că nu este un începător şi apoi pentru că ar fi avut ocazia ca împreună cu fostul ministru Tătaru să meargă la spitalele Covid şi suport Covid să vadă care sunt problemele. Se ştia că aceste spitale au foarte mari probleme, sunt subfinanţate”, a declarat fostul primar al Capitalei.
 
Firea este de părere că Bucureştiul trece prin cea mai mare criză de termoficare din ultimii zeci de ani şi că în ”dimineaţa fatidică” în care a izbucnit incendiul de la Institutul Matei Balş, nu exista nicio avarie.
 
”Am avut şi avem cea mai mare criză de termoficare din ultimii zeci de ani. Am semnalat acest lucru în nenumărate rânduri. Şi în dimineaţa fatidică nu era vreo avarie care putea fi rezolvată de  Termoenergetica. Nu a fost avarie. S-a întâmplat ceea ce trăiesc bucureştenii în această iarnă cu noul primar general pe care nu îl interesează, nu îl  doare, nu suferă, nu  întreprinde niciun gest şi chiar  iese la televizor şi spune că e bine să ai în casă, deci şi la spital şi în şcoală şi în creşă şi în birou, 19 grade şi nimeni nu spune nici pâs de la Minsterul Energiei, de la ELCEN. A îngheţat lumea de frig în case, bineînţeles că şi spitalul a fost afectat. Dar aţi văzut după acest  accident îngrozitor, cum ELCEN s-a mişcat şi a dat presiune mai mare la CET-uri? Aţi văzut cum s-a putut? Aceşti indivizi trebuie să răspundă”, a mai declarat Firea.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.