Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, anunţă că avariile în urma cărora sute de blocuri de locuinţe din Bucureşti au rămas fără apă caldă şi fără căldură au fost rezolvate şi acuză că RADET „ a fost o vacă de muls pentru PNL”, care acum „dă lecţii”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Gabriela Firea a anunţat duminică după amiază, în conferinţa extraordinară a PSD Bucureşti, că au fost reparate avariile la sistemul de alimentare cu energie termică în urma cărora numeoşi locuitori din sectoarele 2şi 3 au rămas fără căldură şi apă caldă.
Ea a precizat însă că avaria s-a rezolvat pentru toate cele 300 de blocuri în ceea ce priveşte furnizarea apei calde şi pentru jumătate dintre acestea în ceea ce priveşte agentul termic, dar că, până duminică seară, şi celelate blocuri afectate vor primi căldură.
 
„E normal să se întâmple aşa ceva? Să ajungem să-i pedepsim pe bucureşteni crezând că ei nu cunosc şi nu ştiu care sunt informaţiile şi că-l vor pedepsi la vot pe primar? Nu! Bucureştenii, ca şi românii, sunt foarte inteligenţi, sunt foarte bine informaţi şi foarte pregătiţi şi au înţeles despre ce e vorba. Ce distruge PNL-ul repară PSD-ul, pentru PSD-ul duce greul şi nu doar în Bucureşti, în întreaga ţară”  a afirmat Firea.
 
Primarul general a acuzat că RADET a fost condusă timp de 15 ani de directori de la PNL care „au plecat în călătorii exotice”.
„RADET-ul a fost o vacă de muls pentru PNL, iar acum vin ei şi ne dau lecţii. Cetăţenii sunt mult mai inteligenţi decât crede PNL-ul” a mai spus Gabriela Firea.
 
Primarul municipiului Bucureşti, Gabriela Firea, a afirmat sâmbătă că va depune plângere penală pentru sabotarea sistemului de termoficare, precizând că s-a produs o avarie după ce a fost livrat agentul termic la o temperatura cu 20 de grade mai mult decât trebuia. Firea a mai afirmat că acest sabotaj se produce la două zile după ce ministrul liberal al Economiei a declarat că că lucrează la o lege prin care Primăriei Capitalei să i se interzică plata subvenţiei pentru agentul termic, cu excepţia unui număr mic de persoane. ELCEN susţine că Primăria Capitalei încearcă să arunce vina pe ELCEN pentru lipsa căldurii în sectoarele 2 şi 3 şi că Termoenergetica a avut o avarie majoră vineri seară la ora 22:40, astfel că nu creşterea tranzitorie a temperaturii se află la originea situaţiei create. Societatea o acuză pe Gabriela Firea că omite în mod intenţionat să spună că sistemul de termoficare din Bucureşti, aflat în grija Primăriei Municipiului Bucureşti, este în prag de colaps, că ţevile sunt vechi şi ruginite, iar pierderile de apă caldă pe reţea sunt imense.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.