Gabriela Firea a declarat că a fost primul CEx al PSD în care s-a dezbătut serios, fără timorarea de până acum. Ea a precizat că în singur punct al scrisorii a fost supus votului, cel referitor la preşedintele PSD şi au fost 10 voturi ca Liviu Dragnea să facă un pas în spate, 39 să continue şi o abţinere. Ea a spus că a fost şi propunere pentru a se vota excluderea sa din partid, dar nu s-a supus la vot, Dragnea şi Dăncilă considerând că nu e oportun.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Au fost opinii pro şi contra demersului nostru. Primul câştig este acela că cred că a fost prima şedinţă de CEx în care s-au dezbătut cu foarte multă sinceritate, cu argumente logice toate probemele care ne frământă, nu a mai avut nimeni acea timorare care a fost până acum”, a declarat Gabriela Firea după şedinţa CEx.

”La finalul dezbaterilor, domnul preşedinte Dragnea a supus votului membrilor CEx doar un punct (al scrisorii - n.r.), doar cel referitor la domnia sa - au fost 10 voturi să facă un pas lateral, 39 să continue şi o abţinere”, a mai declarat Firea.

Ea a spus că a fost şi o propunere pentru a se vota excluderea sa din partid de către primarul Sectorului 5, dar nu s-a supus la vot, Dragnea şi Dăncilă considerând că nu e oportun.

Gabriela Firea a mai spus că scrisoarea a fost asumată de 25 de colegi, iar astăzi votul şi-a spus cuvântul.

Întrebată cum va mai colabora cu Dragnea şi cu cei care au votat împotrivă, Gabriela Firea a răspuns: "Sunt membru al PSD, am considerat că am epuizat etapele statutare când am ieşit public cu afirmaţiile pe care le-am făcut, am avut colegi care au gândit de aceeaşi manieră (...). Nu a fost foarte uşor să venim cu argumentaţiile din acea declaraţie, dar am simţit că e nevoie pentru partid”.

”Susţinem până la capăt, nu ne-am schimbat opinia”, a spus şi Paul Stănescu despre conţinutul scrisorii.

Şi Marian Neacşu a spus că mesajul este de unitate a partidului.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.