USR Iaşi le cere liberalilor să îl retragă pe Mihai Chirica din cursa pentru primăria Iaşi, după ce edilul a fost trimis în judecată într-un al treilea dosar. USR susţine că nu poţi lăsa să candideze un om cu o situaţie juridică de ”o gravitate extremă”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Filiala ieşeană USR Iaşi face apel către PNL la raţiune şi le cere liberalilor să îl retragă pe primarul Mihai Chirica din cursa pentru Primăria Iaşi.
”Într-o ţară normală, PNL l-ar retrage imediat pe Mihai Chirica din cursa electorală. Facem apel la raţiune şi le cerem liberalilor să ia această decizie, să nu lase să candideze un penal a cărui situaţie juridică, de o gravitate extremă, a ajuns să reprezinte, în acest moment, un caz unic în politica din România. Politica trebuie separată complet de fenomenul infracţional. Nu laşi un corupt care colecţionează dosare penale să ţină discursuri în faţa publicului, să facă îndemnuri, să dea lecţii de moralitate. Vulnerabilitatea în politică te scoate din joc pentru că încrederea publicului şi imaginea întregului sistem sunt mai presus de un nume sau de o persoană”, afirmă USR Iaşi, într-un comunicat de presă.
Potrivit USR, dosarul în care edilul ieşean a fost trimis vineri în judecată este ”unul extrem de complex, cu infracţiuni grave, comise de-a lungul mai multor ani”.
La rândul său, senatorul USR Marius Bodea, candidatul Alianţei Dreapta Unită la Primăria Iaşi, a precizat, în acelaşi comunicat, că dacă PNL nu îl retrage pe Mihai Chirica din cursa la Primărie, înseamnă că ”a rămas un partid fără soluţii, fără lideri credibili, fără oameni de valoare”. ”Mergând până în pânzele albe pe mâna lui Mihai Chirica, PNL arată că îşi doreşte distrugerea acestui oraş”, susţine Marius Bodea.
Procurorii DIICOT au înregistrat vineri la Curtea de Apel Iaşi dosarul cunoscut de opinia publică sub numele „Veranda”, în care primarul Mihai Chirica şi mai mulţi angajaţi ai municipalităţii sunt acuzaţi că ar fi emis ilegal mai multe autorizaţii de construire, beneficiarul acestora fiind un cunoscut om de afaceri ieşean.
Acuzaţiile procurorilor se referă la fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals, uzurparea funcţiei, delapidare sau spălare de bani.
Primarul Mihai Chirica a reacţionat vineri după-amiază la informaţiile privind trimiterea sa în judecată, precizând că ”odată la patru ani, se scot din sertare diferite marote, care se folosesc în scop politic şi electoral”. 
Chirica a adăugat că ”este păcat că sunt unele elemente în lumea justiţiei care se lasă angrenate în jocul politic şi electoral”.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.