Ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, a declarat, vineri, la Arad, că din punctul său de vedere protestul românilor din Diaspora este unul politic şi că îşi doreşte să fie "paşnic, în limite legale", şi "să nu se escaladeze, să nu se dea curs provocărilor" pe care spune că le-a văzut în ultima vreme. Fifor a declarat că de aproape doi ani se guvernează "sub o presiune extraordinară", deşi actualul guvern este "perfect legitim".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Prezent la Arad, ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, a fost întrebat de jurnalişti ce părere are despre protestul din Piaţa Victoriei, el afirmând că este un protest politic.

"Este un protest politic, este, în ultimă instanţă, dreptul cetăţenilor de a protesta. Ne dorim să fie un protest paşnic, în limite legale, astfel încât să nu avem de-a face cu lucruri neplăcute pe care nu şi le doreşte nimeni (...) Să nu se escaladeze şi să nu se dea curs provocărilor pe care le-am văzut, din păcate, în ultima vreme", a spus Fifor.

Ministrul a adăugat că de aproape doi ani se guvernează "sub o presiune extraordinară".

"Unii oameni sunt mulţumiţi de activitatea Guvernului, alţii nu, noi continuăm să spunem (...) că se respectă programul de guvernare votat de milioane de români. Am spus-o de la bun început şi o spun, guvernăm sub o presiune extraordinară de aproape doi ani, lucru pe care nu ni l-am fi dorit, avem un guvern perfect legitim", a spus Fifor.

Ministrul mai consideră că "pe unii oameni îi deranjează foarte mult faptul că acest program de guvernare se respectă, că se îmbunătăţesc condiţiile de viaţă ale românilor, că au mai mulţi bani în buzunar, s-au luat măsuri pentru creşterea salarială".

Zeci de mii de români din ţară şi din străinătate sunt aşteptaţi la mitingul programat vineri, de la ora 17.00, în Piaţa Victoriei din Capitală. Ei cer demisia Executivului, nemulţumiţi de modul de guvernare al social-democraţilor şi de decizile luate de aceştia privind legile justiţiei şi Codurile penale, de demiterea procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Laura Codruţa Kovesi, de gafele premierului Viorica Dăncilă şi de faptul că liderul PSD Liviu Dragnea se află la conducerea Camerei Deputaţilor în pofida faptului că a fost condamnat la închisoare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.