Forumul Democrat al Germanilor din România (FDGR) condamnă cu fermitate "calomniile ordinare debitate" de senatorul PSD Liviu Pop, care a afirmat că preşedintele Klaus Iohannis a condus o organizaţie care este un "continuator" al unui grup nazist. Conducerea FDGR le cere liderului PSD, Liviu Dragnea, şi premierului Viorica Dăncilă "să se delimiteze public de astfel de calomnii".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Forumul Democrat al Germanilor din România (FDGR) condamnă cu fermitate "calomniile ordinare debitate" de senatorul PSD Liviu Pop, joi seara, la postul de televiziune Antena 3, conform cărora FDGR ar fi continuatorul organizaţiei naziste Grupul Etnic German din România, se arată într-un comunicat de presă transmis vineri şi semnat de Paul-Juergen Porr, preşedintele FDGR.

Potrivit sursei citate, FDGR este reprezentantul legitim al minorităţii germane în baza Constituţiei României şi a legislaţiei în vigoare, având un statut aprobat de către instanţele din România şi fiind înscris în Registrul organizaţiilor neguvernamentale. FDGR este reprezentat în Parlament şi în structurile guvernamentale ale României.

"Cerem public PSD, preşedintelui acestuia, Liviu Dragnea, preşedinte al Camerei Deputaţilor şi prim-ministrului României, Viorica Vasilica Dăncilă, să se delimiteze public de astfel de calomnii pe care le-au debitat şi le debitează în continuare unii membri ai acestui partid", se arată în comunicatul FDGR.

Senatorul PSD Liviu Pop a afirmat, joi seară, la Antena 3, că preşedintele Klaus Iohannis a condus o organizaţie care este un “continuator” al unui grup nazist, fostul ministru al Educaţiei spunând că are aceste informaţii “de pe net”. "Grupul Etnic German a fost organizaţie nazistă condamnată pentru crime de război (...) Dacă Forumul German nu e continuatorul Grupului Etnic German, aştept oficial lucrurile acestea, eu am spus ce citesc de pe net", a susţinut Pop.

Liviu Pop a lansat un atac la adresa preşedintelui Iohannis.

“Amânarea rectificării bugetare înseamnă necheltuirea unor bani de către anumite instituţii publice, deşi nesuplimentarea fondurilor pentru alte instituţii publice are ca singur efect deficitul bugetar. (...) Trebuie să spun că (în comunicatul de presă al Administraţiei Prezidenţiale - n.r.) dânsul face acolo o acuzaţie ipocrită. O acuzaţie ipocrită din perspectiva zilei de 23 august şi din perspectiva fostei demnităiţi, dacă o pot numi aşa, cu ghilimelele de rigoare, a domniei sale, aceea de preşedinte a unui continuator al grupului... organziaţia aia nazistă, Forumul....”, a spus Liviu Pop.

Întrebat dacă preşedintele Klaus Iohannis "este continuatorul naziştilor", Pop a răspuns: “A condus Forumul German, care a fost continuatorul acelui grup care ştim clar că a fost condamnat public vizavi de... “.

Întrebat din nou dacă Forumul Democrat German votat în repetate rânduri de locuitorii Sibiului care l-au ales pe Klaus Iohannis primar este continuatorul naziştilor, Liviu Pop a răspuns afirmativ, precizând, în timp ce citea de pe telefon, că nu spune el, ci “alţii”, şi că citeşte "de pe net".

“Unei entităţi naziste, asta nu eu o spun, o spun alţii. Am citit-o în presa vremii, am văzut-o clar... Chiar mă uitam... Grupul Etnic German a fost organizaţie nazistă, corect? Grupul Etnic German a fost organizaţie nazistă condamnată pentru crime de război la Nurnberg. (...) Dacă Forumul German nu e continuatorul Grupului Etnic German aştept oficial lucrurile acestea, eu am spus ce citesc de pe net. Dar în ziua de 23 august să faci declaraţii de genul acesta şi în anul Centenarului, mi se pare un pic deplasat din partea şefului statului, care trebuie să fie mediator” a mai spus senatorul social-democrat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.