Şeful de campanie al PNL, Gheorghe Falcă, primar al Aradului, declară că prezenţa la vot este dublă în Teleorman faţă de Arad şi le cere arădenilor să iasă în număr mai mare să voteze, considerând că este nevoie ca ”judeţele model” din Banat şi Transilvania ”să fie în faţă la prezenţa la vot, pentru că în viitor trebuie să urmărim concepţiile acestor judeţe”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pentru prima dată de când a fost ales primar, în 2004, liberalul Gheorghe Falcă a mers la vot fără a-i invita pe jurnalişti să fie de faţă, iar ulterior a postat pe Facebook un îndemn ca arădenii să meargă să voteze, arătându-se îngrijorat că prezenţa la urne este de două ori mai mare în Teleorman, judeţ în care candidează liderul PSD Liviu Dragnea.

”Aşa cum puteţi vedea, în Teleorman prezenţa este dublă, de aceea cred că Banatul şi Transilvania trebuie să iasă la vot, pentru că noi trebuie să dăm direcţia României. Îi rog să iasă la vot pe oamenii care aduc bunăstare României, pentru a avea întreaga ţară bunăstare. Am votat astăzi pentru a duce modelul Aradului în toată ţara, am votat astăzi pentru ceea ce înseamnă viitorul nostru în Uniunea Europeană”, a spus Falcă într-un clip pe care l-a postat pe internet.

Falcă, care este şi candidat PNL pentru Camera Deputaţilor, a declarat, ulterior, pentru News.ro, că ”este nevoie ca judeţele model din Banat şi Transilvania să fie în faţă la prezenţa de vot, pentru că în viitor trebuie să urmărim concepţiile acestor judeţe”.

”Eu am votat pentru a da şansă oamenilor la locuri de muncă, pentru a da şansă familiilor să nu-şi mai piardă copiii în străinătate, pentru a ne menţine în Uniunea Euopeană, pentru a arăta o evoluţie”, a adăugat Falcă.

În judeţul Arad au fost amenajate 437 de secţii de votare, dintre care 115 în municipiu. Conform autorităţilor, 391.749 cetăţeni au drept de vot şi sunt înscrişi pe listele electorale permanente, inclusiv cei care au împlinit 18 ani duminică. Au fost tiprite câte 430.950 de exemplare din ambele tipuri de buletin de vot -  pentru Senat, respectiv Camera Deputaţilor, numărul incluzând şi rezerva legală de 10%.

Un număr de 138 de candidaţi sunt înscrişi în cursa electorală pentru a obţine unul dintre cele şapte mandate de deputaţi şi trei de senatori alocate judeţului. Dintre aceştia, doar unul este independent, Lia Ardelean. Cele 11 partide politice care se află pe buletinele de vot sunt: PSD, PNL, ALDE, UDMR, PUSR, PMP, PRM, PANR, PSR, PRU şi PER. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.