Deputatul PNL pentru diaspora Valentin Făgărăşian consideră că viitorii miniştri propuşi pentru cele două portofolii importante, muncă şi familie, au obligaţia morală şi legală de a găsi soluţii rapide nu numai la multiplele probleme sistemice din ţară, ci şi la problemele cu care se confruntă peste 4,5 milioane de români aflaţi temporar în afara frontierelor ţării.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Noii miniştrii nu vor avea o sarcină deloc uşoară! O nouă lege a salarizării aşteptată de peste 1,2 milioane de angajaţi, o nouă lege a pensiilor aşteptată  de aproape 5 milioane de seniori, reforme structurale asumate prin PNRR şi aşteptate de români în domeniul ocupării, al şomajului în rândul tinerilor, asistenţa socială a copiilor vulnerabili şi a persoanelor vârstnice, debirocratizarea şi eficientizarea instituţiilor subordonate sunt numai câteva dintre provocările cu care se vor confrunta. Vor trebui să aibă soluţii şi răspunsuri rapide încă din primele zile de mandat, pentru că românii au aşteptări foarte mari şi răbdare tot mai puţină”, afirmă deputatul liberal. 

Valentin Făgărăşian ”le atrage atenţia viitorilor miniştri că peste 4,5 milioane de cetăţeni români aflaţi peste hotare au nevoie de sprijinul Guvernului României”. 

”Mă refer la o implicare mult mai consistentă a ministerului muncii în privinţa soluţionării dosarelor de pensii ale românilor din diaspora, la o cooperare mult mai eficientă cu autorităţile din alte state UE pentru apărarea drepturilor fundamentale şi pentru eliminarea exploatării românilor prin muncă, la politici ţintite către familiile care doresc să se întoarcă în ţară şi la creşterea sprijinului pentru copiii vulnerabili, care au unul sau ambii părinţi plecaţi din ţară. Milioanele de români care se află astăzi în afara frontierelor ţării reprezintă unul dintre pilonii care susţin economia noastră naţională şi problemele lor trebuie să fie o prioritate reală a Guvernului României”, spune liberalul. 

Simona Bucura Oprescu, deputat PSD şi preşedinte al comisiei de administraţie din Camera Deputaţilor a fost votată în şedinţa conducerii PSD pentru a prelua Ministerul Muncii. La Ministerul Familiei a fost votată să preia portofoliul Natalia Intotero, preşedinte al comisiei de învăţământ din Camera Deputaţilor.

 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.