Ministrul Energiei, Sebastian Burduja a declarat joi că din ce a discutat cu Transgaz, nu există niciun fel de culpă a Transgaz în această speţă a exploziei de pe şantierul Autostrăzii Moldova. ”Ce m-a interesat pe mine, ca ministru, este ca furnizarea gazului să nu aibă de suferit”, a mai spus ministrul, el precizând că prin măsurile pe care Transgaz le-a luat azi-noapte, nu au fost afectaţi consumatorii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul Energiei a declarat pentru Digi24 că a discutat cu şeful Transgaz şi compania va veni cu precizări publice, referitor la ceea ce s-a întâmplat acolo, din perspectiva Transgazului. ”Ce m-a interesat pe mine, ca ministru, este ca furnizarea gazului să nu aibă de suferit şi am înţeles că, prin măsurile pe care Transgaz le-a luat azi-noapte, nu au fost afectaţi consumatorii şi se străduiesc să nu fie nimeni afectat”, a spus Sebastian Burduja. Ministrul a mai arătat că ceea ce s-a întâmplat la faţa locului urmează să fie clarificate.

”Poziţia Transgaz este că toate aceste lucruri au fost respectate, toate procedurile, din perspectiva Transgaz”, a mai spus Sebastian Burduja.

”Sunt convins că Transgaz va lămuri toate lucrurile care ţin de mandatul şi răspunderea pe care le are. Sunt convins că este o anchetă şi se va determina cine a greşit. Cei care au greşit trebuie să răspundă exemplar”, a menţionat Burduja. El a adăugat:

”Din ce am discutat cu Transgaz, nu există niciun fel de culpă a Transgaz în această speţă, sunt convins că, urmare a anchetei se vor determina vinovaţii şi ei trebuie să răspundă exemplar”

 

Autorităţile din Vrancea au activat, în noaptea de miercuri spre joi, Planul Roşu de Intervenţie, după ce un incendiu a cuprins o magistrală de gaz, pe şantierul Autostrăzii Moldova. Patru muncitori ai firmei care lucrează la construcţia autostrăzii au murit, iar alţi cinci au fost răniţi. ISU Vrancea a stabilit, în urma primelor cercetări, că explozia, urmată de incendiu, a fost cauzată de fisurarea magistralei de transport al gazelor naturale şi de apariţia unor scântei mecanice, în urma lucrărilor pe şantier.

 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.