Executivul a adoptat, joi, o hotărâre privind reorganizarea, funcţionarea şi atribuţiile Secretariatului General al Guvernului (SGG). Conform acutului normativ, la nivelul ordonatorului principal de credite, incluzând şi entităţile fără personalitate juridică din Aparatul de lucru al Guvernului, pentru care SGG are calitatea de angajator, au fost reduse 99 de posturi, dintre care 25 reprezintă funcţii de conducere. Premierul Marcel Ciolacu a afirmat că, prin această reorganizare, SGG „va deveni astfel mai fiabil şi mai eficient”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Astfel, la nivelul ordonatorului principal de credite numărul maxim de posturi va fi 670, din care 53 posturi de conducere (respectiv 7,91%), potrivit comunicatului de presă al Guvernului.

„După o analiză riguroasă, avem un prim progres în derularea procesului de reorganizare. Am aprobat în şedinţa de astăzi reorganizarea Secretariatului General al Guvernului, punctul central al administraţiei guvernamentale, care va deveni astfel mai fiabil şi mai eficient. Vom continua reorganizarea ministerelor având în atenţie atât reducerea cheltuielilor, cât şi a numărului instituţiilor implicate în avizarea documentelor”, a afirmat premierul Marcel Ciolacu, conform sursei citate.

Potrivit actului normativ adoptat joi, la nivelul Secretariatului General al Guvernului (SGG) au fost reduse 66 de posturi, dintre care 19 reprezintă funcţii de conducere.

Astfel, la nivelul SGG, din 582 de posturi câte existau până acum, vor rămâne 516. 43 dintre acestea sunt funcţii de conducere.

Hotărârea aprobată de Executiv reprezintă prima etapă de reorganizare la nivelul SGG ca ordonator de credite (incluzând şi entităţile fără personalitate juridică din cadrul Aparatului de lucru al Guvernului, pentru care SGG are calitatea de angajator). Acest proces de reorganizare se va finaliza cu reducerea numărului de posturi de la 769, la 670, din care vor mai rămâne doar 53 de funcţii de conducere,  respectiv 7,91%.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.