Europarlamentara Ramona Strugariu, copreşedintă REPER, a transmis sâmbătă, după vizita lui Viktor Orban în România, că Orban găseşte "isteţi" utili precum Marcel Ciolacu, să îi deschidă larg uşa când alţii sunt foarte prudenţi unde şi când îl invită. Ea subliniază că ”dacă Uniunea Europeană trece prin momente grele şi există un pericol, acela vine de la iliberali precum Orban, care atacă permanent drepturi fundamentale şi îl protejează pe Putin, în timp ce Ungaria este beneficiar net de finanţare europeană”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Viktor Orban nu avea ce căuta în vizite de curtoazie la guvern. Marcel Ciolacu trebuie să explice ce înseamnă "începutul unei frumoase prietenii" pe care o anunţă Viktor Orban. Dacă e o prietenie de table între doi amici cu simpatii comune sau dacă împrieteneşte România cu prietenii Rusiei. Nu asta este negocierea pentru Schengen, a greşit. Aceea se face la Haga şi la Viena.  Pe Viktor Orban nu l-a invitat MAE la Băile Tuşnad, aşa că este cât se poate de legitim, chiar recomandat, să îi spună să-şi vadă lungul nasului. MAE a procedat corect”, afirmă corepeşdintele REPER. 
 
Ramona Strugariu precizează că ”Transilvania şi Ţinutul Secuiesc sunt România, iar pe fraţii ortodocşi, dacă tot îi invocă Orban, să nu-şi mai permită să îi înţepe cu bancuri proaste la ei acasă, pentru că ei convieţuiesc în bună pace cu fraţii lor catolici sau de alte religii, etnii şi naţionalităţi”.
 
”Iar dacă tot recunoaşte drepturile colective ale minorităţilor, trebuie să arate acest lucru în primul rând în Ungaria, respectându-le aceste drepturi: minorităţi religioase, sexuale, etnice, de orice fel. Deocamdată le încalcă flagrant aceste drepturi. Până şi profesorii Ungariei au devenit o ţintă, o categorie "periculoasă", vânată, discriminată şi pedepsită pentru curajul de a-şi exprima liber opinia despre brutalitatea cu care atacă libertatea academică şi vrea să îndoctrineze minţi”, spune aceasta. 
 
Copreşedinta REPER subliniază că ”dacă Uniunea Europeană trece prin momente grele şi există un pericol, acela vine de la iliberali precum Orban, care atacă permanent drepturi fundamentale şi îl protejează pe Putin, în timp ce Ungaria este beneficiar net de finanţare europeană”. 
 
”Nu în ultimul rând, să nu mai minţim. Un flash recent OECD despre situaţia economică a Ungariei arată că nu curge deloc cu lapte şi miere, ba dimpotrivă.  Problema cu Viktor Orban este, de fapt, că în loc să găsească câte un premier prin Europa care să îl aşeze în banca lui şi să-i amintească despre ghetourile proprii în care şi-a parcat educaţia, cultura şi presa, găseşte "isteţi" utili precum Marcel Ciolacu, să îi deschidă larg uşa cabinetului, taman când alţii sunt foarte prudenţi unde şi când îl invită. Iar asta îi dă aripi. Dar trebuie să fii bun ca el, la nivel discursiv şi politic, să poţi face asta. Iar Ciolacu nu este", declară Ramona Strugariu, copreşedintă REPER.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.