Eurodeputatul Vincze Lorant acuză ONG-urile de mediu că dezinformează legat de cotele de prevenţie referitoare la urs, considerând că acestea apreciază mai mult viaţa unui urs decât a oamenilor. În opinia sa, ONG-urile nu vin cu soluţii, ci doar fac circ ăi denigrează România. Reacîia sa vine după ce Federaţia Coaliţia Natura 2000, formată din 22 ONG-uri de mediu,a afirmat că proiectul privind reintroducerea cotelor de vânătoare la urs are o fundamentare ştiinţifică ”cu mari probleme” şi nu rezolvă problema conflictelor cu aceste animale, ci ”dă undă verde străinilor să reia vânătoarea pentru trofee în ţara noastră”, solicitând retragerea propunerii referitoare la cotele de prevenţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”ONG-rile de mediu dezinformează în ceea ce priveşte cotele de prevenţie. Ori nu au citit proiectul aflat în dezbatere publică, ori nu fac altceva decât să manipuleze, din nou, opinia publică, aşa cum au mai făcut-o de nenumărate ori în perioada trecută. Nu este adevărat că se reia vânătoarea pentru trofee prin acest proiect de lege. Guvernul, prin Ministerul Mediului condus de domnul ministru Tánczos Barna, încearcă din răsputeri să caute soluţii viabile pentru a readuce echilibrul în convieţuirea dintre om şi urs. Guvernul va avea, întotdeauna, în vedere viaţa oamenilor, dreptul la ocrotirea vieţii şi sănătăţii umane”, a spus eurodeputatul.
El reproşează ONG-urilor că nu vin cu soluţii rale, ci fac circ în ţară şi denigrează România în afară.
 
”În altă ordine de idei, cu tot respectul faţă de ONG-işti, dacă tot se opun cotelor de prevenţie şi intervenţie, de ce nu vin cu soluţii reale? Tot ce reuşesc este să facă circ în ţară şi să denigreze România pe plan internaţional. Acest comunicat vine în momentul când, în România, se află o delegaţie a Parlamentului European. Din păcate, semnatarii apreciază mai mult viaţa unui animal sălbatic decât a 14 oameni care au murit în aceşti ani, iar 150 au fost atacaţi de urşi. Victimele şi pagubele materiale vor fi despăgubite din banii publici, din banii cetăţeanului. Mai bine ar face lobby pentru a deveni adevăraţi ambasadori ai urşilor şi să lupte ca ţările occidentale să accepte relocarea animalelor. De exemplu, în Germania, Austria, Franţa. Trebuie să înţelegem cu toţii că, din 2016, de când nu s-au luat măsuri de intervenţie, populaţia de urs brun a crescut în România, iar viaţa oamenilor este în pericol”, a precizat Vincze Lorant.
Ministrul Mediului, Tanczos Barna, anunţa, în 4 mai, că a dezbătut ordinul care stabileşte cotele de prevenţie la urs brun cu specialiştii şi reprezentanţii ONG-urilor de mediu şi a transmis că ”viaţa umană este mai presus de orice”. Reprezentanţii Agent Green afirmau, însă, că ordinul supus dezbaterii conţine erori crase din punct de vedere legal, ştiinţific şi moral şi va amplifica problema în loc să o rezolve. Organizaţia susţinea că se vizează împuşcarea a 486 de urşi, predominant masculi mari, ”adică exact interesul industriei de vânătoare”.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.