Liderul PMP, Eugen Tomac, afirmâ marţi că planul gândit de Iohannis şi PSDPNL de a intra în cursa electorală fără o opoziţie unită a eşuat iar declinul a culminat azi noapte cu decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângea în Bucureşti înainte măcar să fi început campania.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”A început marea prăbuşire a partidului unic. A căzut prima piesă şi ea va produce efecte exact ca într-un joc de domino. PSD şi PNL au organizat un proces electoral caracteristic regimurilor dictatoriale. Au comasat alegerile într-un total dispreţ faţă de democraţie. Fără transparenţă, fără dezbatere, folosind practici totalitare împotriva opoziţiei. Întreg procesul electoral este pregătit cu încălcarea flagrantă a Constituţiei României, cu nerespectarea legislaţiei electorale, culminând cu sechestrarea tuturor instituţiilor care puteau opri acest măcel. Avocatul Poporului a devenit avocatul PSD-PNL şi nu a contestat OUG-ul de comasare, deşi elementele de neconstituţionalitate se pot observa de pe lună. La fel şi CCR, cared eşi a fost sesizată de opoziţie pe neconstituţionalitatea privind comasarea alegerilor, alege să nu judece nimic.”, a scris Eugen Tomac pe Facebook.

Liderul PMP spune că în mod normal, acest dosar trebuia judecat în 24 de ore, pentru că vizează un proces electoral aflat în desfăşurare, dar şi aici partidul unic are ultimul cuvânt.

”După ce s-au asigurat că nimeni nu mai poate opri planul roşu de comasare, au început să lovească în opoziţie, eliminând de pe buletinele de vot Alianţa Dreapta Unită. Doar că ÎCCJ a anulat decizia BEC, luată la propunerea PSD, şi din acea clipă partidul UNIC a intrat în derivă. Planul gândit de Iohannis şi PSDPNL de a intra în cursa electorală fără o opoziţie unită a eşuat. Declinul a culminat azi noapte cu decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângea în Bucureşti înainte măcar să fi început campania”, arată Tomac.

”Partidul UNIC candidează pe liste comune la europarlamentare de frică. Partidul UNIC şi-a stabilit candidaţi comuni peste tot unde sunt primari ai Dreptei Unite. Partidul UNIC este disperat şi va face tot mai multe greşeli. Ei ştiu că Nicuşor Dan şi Dreapta Unită vor câştiga alegerile. Partidul UNIC PSD-PNL s-a prăbuşit cu 15% în sondaje. Disperarea şi frica de vot l-a adus pe Iohannis şi supuşii săi în situaţia de a acţiona cinic, arogant şi fără scrupule, aşa cum se întâmplă în toate dictaturile ce-şi urăsc propriii cetăţeni şi libertatea. Partidul UNIC îşi dispreţuieşte propriul electorat pe care îl consideră o masă de vot captivă şi incapabilă să judece. A fost suficient ca un singur candidat să spună: “nu mă retrag, luaţi voi decizia”, pentru a se declanşa prăbuşirea, şi aşa inevitabilă”, subliniază Tomac.

PSD şi PNL au decis să candideze separat la Primăria Capitalei, renunţând astfel la candidatura lui Cătălin Cîrstoiu după 14 ore de negocieri şi după ce Cîrsoiu s-a aflat luni timp de peste cinci ore la Palatul Victoria, pentru discuţii. Ca urmare a acestei decizii, Gabriela Firea şi Sebastian Burduja revin în poziţiile de candidaţi pentru Primăria Generală, cei doi anunţându-şi, anterior desemnării lui Cîrstoiu, intenţia de a candida, au precizat surse politice.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.