Preşedintele PMP Eugen Tomac face apel, printr-o scrisoare deschisă, la PNL şi USR să depună împreună moţiunea de cenzură împotriva Cabinetului Dăncilă redactată de PMP, spunând că poate înţelege refuzul lor de a o semna pentru că a fost iniţiată de un alt partid, însă România are nevoie de un alt Guvern, aşa că opoziţia ar trebui "să strângă rândurile”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Scrisoarea deschisă adresată liderului PNL Ludovic Orban şi liderului USR Dan Barna a fost postată de preşedintele PMP Eugen Tomac luni pe pagina sa de Facebook.

Tomac spune că violenţele de la mitingul din 10 august din Piaţa Victoriei şi modul în care a fost gestionată criza pestei porcine, precum şi altele, sunt motive suficiente pentru ca actualul Executiv să plece.

De asemenea, afirmă Tomac, poate înţelege de ce PNL şi USR nu au dorit să semneze moţiunea de cenzură redactată de PMP, pentru că a fost iniţiată de un alt partid, însă România are nevoie de un alt Guvern.

"Am redactat, în acest sens, o moţiune de cenzură pe care am prezentat-o public. Pot accepta faptul că nu aţi dorit să o semnaţi, fiind iniţiată de PMP, deşi noi am susţinut fără rezerve toate demersurile opoziţiei din ultimii doi. Şi atunci când PNL a iniţiat moţiuni împotriva guvernelor conduse de Dragnea, şi atunci când USR a fost iniţiator. Dincolo de orice calcule politice însă, discutăm despre România şi despre destinele a milioane de români, umiliţi zi de zi prin acţiuni iresponsabile ale instituţiilor statului. Acestea, orbite de lupte şi interese politice diverse, au ajuns să acţioneze împotriva propriilor cetăţeni, aşa cum a făcut Ministerul de Interne prin plângerea penală total absurdă a Jandarmeriei Române, acuzând o lovitură de stat”, scrie Tomac pe pagina sa de Facebook.

Astfel, Tomac face apel la liderii PNL şi USR "să strângă rândurile” şi să depună împreună cu PMP o moţiune de cenzură împotriva Guvernului, care este "condus de un om care nu are decât un singur plan: să distrugă totul pentru propria salvare”.

"Fac apel la domniile voastre spre a strânge rândurile şi a depune, împreună, în numele întregii opoziţii, o moţiune de cenzură împotriva acestui guvern condus de un om care nu are decât un singur plan: să distrugă totul pentru propria salvare! Acum este momentul cel mai potrivit. Mâine va fi prea târziu! România are nevoie de un alt Guvern. Romanii aşteaptă acţiune, nu justificări!”, a spus Eugen Tomac.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.