Preşedintele executiv al PMP Eugen Tomac susţine că decretul privind interzicerea discriminării mass-media ruse în Republica Moldova, adoptat de Duma de Stat, confirmă folosirea emisiunilor de limbă rusă ca instrument de propagandă a Kremlinului în Republica Moldova. El mai spune că singurul obstacol pentru unirea Republicii Moldovei cu România este propaganda rusă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Faptul că Putin s-a scăldat de Bobotează în apa rece ca gheaţa nu înseamnă că acesta este în stare să schimbe cursul Prutului şi să îngheţe mersul istoriei. Asistăm la un moment de slăbiciune al Federaţiei Ruse, când opţiunea Repulicii Moldova pentru valorile democratice occidentale învinge proiectul eurasiatic şi servilismul lui Dodon faţă de puterea de la Moscova”, a declarat Eugen Tomac.

Acesta susţine că ruşii au transformat Republica Moldova într-un “câmp minat de propagandă antiromânească”, iar singurul obstacol în calea unirii Republicii Moldova cu România este Rusia.

„Dacă ruşii nu ar fi făcut din Republica Moldova un câmp minat de propagandă antiromânească, reunirea Republicii Moldova cu patria-mamă ar fi avut deja loc. Singurul obstacol în calea unirii Republicii Moldova cu România rămâne în continuare propaganda rusă”, a continuat deputatul PMP.

Tomac susţine că, după ce Duma de Stat a adoptat miercuri un document care consideră ca fiind inadmisibilă discriminărea mass-media ruse în Republica Moldova, propaganda rusă nu dispare, ci se transformă.

„Lecţia pe care am învăţat-o după zeci de ani de minciuni bolşevice şi propagandă antioccidentală a Federaţiei Ruse în Republica Moldova este următoarea: propaganda rusă nu dispare, ci se transformă. Dovada constă în faptul că deputaţii ruşi au cerut conducerii de la Moscova să găsească alte căi şi metode pentru ca produsele de propagandă ruse să ajungă în continuare în casele moldovenilor. Prin documentul adoptat ieri, Duma de Stat confirmă folosirea emisiunilor de limbă rusă ca instrument de propagandă a Kremlinului în R. Moldova”, afirmă deputatul PMP.

Duma de Stat din Rusia a adoptat miercuri o Declaraţie care cataloghează drept inadmisibilă discriminarea mass-media ruse în Republica Moldova, după ce Parlamentul moldovean a luat mai multe măsuri pentru securizarea spaţiului informatic din ţară.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.