Preşedintele PMP, Eugen Tomac, afirmă, marţi, că propunerea ministrului Eugen Teodorovici de a limita dreptul la muncă în Uniunea Europeană, jigneşte diaspora şi ”atacă o parte vie din corpul naţiunii române”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Diaspora jignită din nou de Guvernul Manelelor. Într-o săptămână în care ar trebui să vorbim despre unitate şi despre părţile pozitive ale României, încă un cap pătrat de la Palatul Victoria atacă o parte vie din corpul naţiunii române. Eugen Teodorovici propune, nici mai mult, nici mai putin decât restrângerea dreptului de muncă a celor 4,5 milioane de români plecaţi în străinătate pentru un trai mai bun”, scrie, marţi, pe Facebook, preşedintele PMP, Eugen Tomac.

El a făcut referire la clipul video în care senatorul PSD Niculae Bădălău a apărut la o petrecere unde se cânta o melodie cu mesaj jignitor la adresa diasporei.

”Prin acest enunţ, ministrul de Finanţe nu face decât să confirme că maneaua cântată de ministrul Economiei, Naşu’ Bădălău, cu versuri jignitoare la adresa diasporei româneşti, este o adevărată filozofie pentru Guvernul Dragnea-Dăncilă”, a mai scris Tomac.

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a spus, marţi, în cadrul unei dezbateri în Parlament, că doreşte limitarea la 5 ani a dreptului de a lucra într-o ţară membră a Uniunii Europene (UE), în contextul în care angajaţii plecaţi din România, la muncă în Germania, nu se mai întorc ”în veci”.

El a precizat că trebuie să existe un permis de muncă în acelaşi timp, în toate statele membre UE, astfel ca angajaţii să fie obligaţi să migreze.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.