Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, afirmă, joi, că România nu ar trebui să ia măsuri de relaxare înainte de sărbători, întrucât în Europa este ”un tsunami” care vine către noi, iar pandemia nu a trecut. ”Dacă am fi suficient de raţionali, asta nu ar trebui să se întâmple acum în România”, a afirmat Boc.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

''Dacă mă uit în Europa, îmi dau seama că la orizont este un... un tsunami, este un val care vine şi cam aşa a fost de care fiecare dată, de la Vest la Est (...) Ce înseamnă? Încă nu am scăpat de pandemie, asta e prima concluzie pe care trebuie să o avem în minte. A doua este că ultimul val, din nefericire, a adus foarte multe pierderi de vieţi în România, pentru că am avut un fond scăzut de vaccinare”, a declarat, joi, Emil Boc, la Napoca Fm.  

Primarul afirmă că, în timp ce Europa discută despre vaccinarea obligatorie în multe domenii, în România se relaxează măsuri.  

”Acum, uitându-mă la ce se întâmplă în Franţa, Europa, Belgia, Italia, tot mai mult se vobeşte despre obligativitatea vaccinării personalului medical, celor din asistenţă socială. De asemenea, se vorbeşte despre obligativitatea certificatului verde pentru multiple şi diverse activităţi, care să includă si doza 3. Dacă ne uităm la ce fac alţii şi dacă am fi suficient de raţionali, (...) asta nu ar trebui să se întâmple acum în România. Să ne asiguram ca avem un grad de vaccinare cât mai ridicat, ca în momentul în care vine valul ăla la noi să nu mai avem aşa probleme cu decesele şi să nu mai aglomerăm aşa spitalele. Sper ca Guvernul să ia măsuri pentru siguranţa romanilor şi nu pentru interesul unui partid sau altul”, a mai declarat primarul din Cluj-Napoca.   

Acesta afirmă că are încredere ”în capacitatea domnului Rafila de a fi expert şi om politic şi împreună cu întreaga echipă (...) să ia deciziile cele mai potrivite în interesul românilor”. 

”M-am uitat la Germania şi, oricât de nepopulare ar fi unele măsuri, nu au renunţat la ele”, a conchis primarul.  

Noile măsuri care vizează o "relaxare" a normelor de protecţie sanitară în contextul pandemiei de COVID intră în vigoare astăzi: masca nu mai este obligatorie pe stradă, cu excepţia zonelor aglomerate, magazinele şi restaurantele au program prelungit, iar accesul în mall-uri este permis şi persoanelor testate, nu doar celor vaccinate sau care au trecut prin boală. Totodată, vor putea fi organizate petreceri în stradă de Revelion, fără restricţii de oră sau referitoare la numărul de participanţi.  

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.