Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a participat la cel de-al doilea Forum al Alianţelor Universitare Europene, unde a transmis că Europa are nevoie mai mult decât niciodată de contribuţia universităţilor la rezolvarea problemelor globale şi locale. În marja Forumului, Boc a discutat cu primarul din Barcelona, Jaume Collboni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În calitate de raportor al Comitetului European al Regiunilor pe tema „Strategiei Uniunii Europene cu privire la Universităţi”, am participat la cel de-al doilea Forum al Alianţelor Universitare Europene”, anunţă, duminică, Emil Boc.

Acesta a precizat că în cadrul intervenţiei din sesiunea plenară a Forumului a susţinut mai multe idei, între care faptul că ”Europa are nevoie mai mult decât niciodată de contribuţia Universităţilor la rezolvarea problemelor globale şi locale cu care ne confruntăm”.

”Universităţile au un rol fundamental în promovarea democraţiei şi a modului de viaţă european””, a mai transmis Boc, dar şi faptul că este importrantă colaborarea dintre autorităţile locale/regionale şi Universităţi precum şi nevoia realizării de parteneriate strategice.

În plus, Boc a prezentat ”modelele de bună practică de la Cluj în materie de colaborare dintre Autoritatea locală şi Universităţi”.

”De asemenea, în cadrul Forumului, am avut plăcerea să discut cu Jaume Collboni, primarul Barcelonei, probleme de viziune strategică cu privire la dezvoltarea urbană”, a mai transmis primarul din Cluj-Napoca.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.