Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, afirmă că PSD ştie că amendamentele votate la rectificarea bugetară nu pot fi puse în aplicare, fiind doar atuncate în spaţiul public în scop electoral. ”PSD se ghidează după principiul «adultul nu crede în Moş Crăciun, el votează»”, afirmă Emil Boc, felicitându-l pe Ludovic Orban că ”nu sacrifică ţara pentru un pumn de voturi”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Îl felicit pe premier pentru faptul că nu sacrifică ţara pentru un pumn de voturi, aşa cum ar vrea PSD. L-am avut pe Tăriceanu premier, care, în 2008, pentru un pumn de voturi, a aruncat ţara în cea mai gravă criză economică după al doilea Război Mondial. Pe o creştere economică de + 8 ne-a lăsat un deficit de – 5 şi am fost nevoiţi să scoatem castanele cu acele măsuri nepopulare. Ludovic Orban nu cade în această capcană, chiar cu riscul politic de a fi taxat”, a declarat Emil Boc, fost premier, miercuri seară, la Realitatea Plus.

Boc crede că PSD a aruncat în spaţiul public aceste amendamente în scop electoral, în prag de alegeri, deşi ştie că nu pot fi puse în aplicare.

”PSD se ghidează după principiul acela vechi care spune că adultul nu crede în Moş Crăciun, el votează. PSD ştie că această măsură nu poate fi pusă în aplicare, o lansează doar public. Electoratul PSD trebuie să înţeleagă că politicienii aceştia vând iluzii, iar amendamentul domnului Teodorovici, tehnic, împiedică Guvernul să plătească pensii, salarii şi ajutoare sociale. Dacă s-ar accepta amendamentul, România nu ar putea să îşi acopere deficitul, care vizează toate cheltuielile (...). O harababură ca la PSD nu am văzut nicăieri”, a mai spus Emil Boc.

Comisiile reunite pentru buget ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au adoptat, miercuri, raport de admitere cu amendamente la proiectul de lege care aprobă rectificarea bugetară pe acest an.

Amendamentul PSD prin care este abrogată majorarea punctului de pensie cu 14% şi rămâne forma în vigoare de creştere a acestuia cu 40% a fost adoptat de comisii.

Punctul de pensie era planificată să fie crescut, de la 1 septembrie la 1.442 lei, însă amendamentul PSD prevede că valoarea punctului de pensie va fi menţinută, cum e în prezent prevăzut de lege, la 1.775 lei.

Preşedintele Klaus Iohannis, premierul Ludovic Orban, liderul deputaţilor liberali, Florin Roman, dar şi USR au criticat adoptarea amendamentelor la rectificarea bugetară şi au vorbit despre faptul că acestea aruncă în aer finanţele publice ale ţării.


 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.