ELCEN a transmis o adresă către primarul general Nicuşor Dan, prin care cere organizarea unei întâlniri, în perioada 9-11 august, pentru a se discuta despre datoriile pe care Termoenergetica le are faţă de companie, despre subvenţia pe care Primăria Capitalei ar trebui să o plătească, dar şi despre pregătirea sezonului de iarnă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

ELCEN a transmis, în 2 august, primarului general Nicuşor Dan o adresă referitoare la situaţia sumelor de plată în valoare de peste 390 de milioane de lei datorate de Compania Municipală Termoenergetica către Electrocentrale Bucureşti şi, totodată, despre situaţia subvenţiei restante datorate de Municipiul Bucureşti faţă de Termoenergetica, în valoare de 464.187.445,32 de lei.

”Vă supunem atenţiei situaţia financiară deosebit de dificilă în care se află Electrocentrale Bucureşti SA, aflată în reorganizare judiciară, pe fondul neexecutării obligaţiilor de plată curente de către Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti SA, în valoare de 390.354.933,48 de lei (sumă facturată şi scadentă la data de 2 august 2021) reprezentând contravaloarea energiei termice livrate  în perioada februarie – iunie 2021 (...) Pentru recuperarea creanţelor restante, ELCEN a formulat împotriva Companiei Municipale Termoenergetica SA somaţii de plată, precum şi trei cereri de emitere a ordonanţei de plată către Tribunalul Bucureşti”, se arată în documentul trimis primarului general de către ELCEN şi consultat de News.ro.

Compania precizează că datoria a fost acumulată de Termoenergetica pe fondul neachitării de către Primăria Municipiului Bucureşti a subvenţiei restante, în valoare de peste 464 de milioane de lei, ce reprezintă sumele necesare acoperirii diferenţei dintre preţul de producere, transport, distribuţie şi furnizare a energiei termice livrate populaţiei şi preţul local al energiei termice facturate populaţiei.

”În aceste condiţii vă propunem să organizaţi la sediul Primăriei Municipiului Bucureşti, în perioada 9 – 11 august, o şedinţă la care să participe reprezentanţi ai Companiei Municipale Termoenergetica Bucureşti SA, reprezentanţii Electrocentrale Bucureşti SA şi reprezentanţii Distrigaz Sud Reţele SRL (în calitate de peşedinte al comitetului creditorilor ELCEN)”, au propus reprezentanţii ELCEN.

Aceştia au propus şi o agendă a discuţiilor, cu trei puncte:

  1. Măsuri imediate care să ducă la achitarea sumelor de plată curente datorate de Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti SA şi a subvenţiei restante datorate de Municipiul Bucureşti
  2. Calendarul măsurilor efective ce vor fi luate în vederea realizării transferului de afacere de la ELCEN către Termoenergetica
  3. Pregărirea sezonului de termficare octombrie 2021 – martie 2022

Pe 30 iulie, Nicuşor Dan şi-a delegat atribuţiile către administratorul public Diana Pungă, pentru perioada 2 – 20 august, ”în domeniile: resurse umane, investiţii, achiziţii, cultură, ordine publică, proiecte cu finanţare externă, precum şi coordonarea activităţii de resurse umane a Administraţiei Străzilor Bucureşti”, conform unor documente consultate de News.ro.

Atribuţiile ce îi revin în calitate de ordonator principal de credite şi le-a delegat, tot pe 30 iulie, către Emanuela Jugureanu, director general la Direcţia Generală Economică. Atribuţiile edilului general sunt delegate, pentru intervalul 2 – 20 august, nefiind limitate în exercitarea lor.

Primarul Nicuşor Dan a ales să îşi delege unele competenţe pentru situaţiile în care va avea posibilitatea, în anumite momente, să îşi viziteze familia, pentru scurtă durată, au precizat surse ale instituţiei, pentru News.ro.

Cu toate acestea, şi în astfel de situaţii, edilul general va lucra de la distanţă, au adăugat sursele citate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.