Fostul director al SRI Eduard Hellvig este ironic la adresa premierului Marcel Ciolacu, care într-un discurs a făcut referire la ”România ordonată”, Hellvig scriind într-o postare pe X că ”România ordonată, fără să fie şi coordonată, riscă să se transforme într-un proiect cu nume frumos, dar cu un conţinut… dezordonat”, ”precum nişte covrigi fără o sârmă unificatoare”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am auzit ieri pe cineva vorbind despre “România ordonată”. Încântat de preocupările carteziene ale vorbitorului, o imagine mi-a apărut brusc în faţa ochilor: România ordonată, înălţându-se ca o rachetă la căpătâiul unei abscise plate şi cuminţi, uitate probabil din prea mult avânt. Problema politică este că fără abscisă (zisă şi coordonată), nu se prea poate. România ordonată nu poate produce puncte în spaţiu fără o Românie coordonată. Sau, dacă le produce, vor tâşni doar din arbitrariul cuiva”, a scris Hellvig pe X.

El afirmă că ”România are nevoie de echilibru, de axe puternice care să îi definească un loc solid în spaţiu”.

”România ordonată, fără să fie şi coordonată, riscă să se transforme într-un proiect cu nume frumos, dar cu un conţinut… dezordonat. Precum nişte covrigi fără o sârmă unificatoare”, conchide fostul director al SRI.

 

Premierul Marcel Ciolacu le-a cerut miercuri antreprenorilor, la cea de-a XXXI-a ediţie a Topului Naţional al Firmelor Private din România, să fie alături de el pentru a construi „o Românie corectă şi ordonată” şi a reamintit că au fost timpuri în care şi el era mic întreprinzător, într-o perioadă economică haotică, fiind nevoie să facă credit la bancă care avea o dobândă de 158%.

„Vă cer acum să fim împreună şi pentru a construi o Românie corectă şi ordonată! O ţară care să fie corectă cu toţi contribuabilii săi! Cu atât mai mult, să fie corectă cu cei care şi-au sacrificat timpul petrecut cu familia, energia şi sănătatea, pentru a construi companii solide, care prdocu româneşte! Şi eu am fost mic întreprinzător într-o perioadă destul de haotică. Şi eu am făcut credit la bancă cu o dobândă de 158%. Ştiu ce înseamnă nopţi nedormite, gândindu-te cum să faci să plăteşti şi creditul, dar să dai şi salariile angajaţilor la timp, cu toate taxele aferente statului.  În mine, aveţi un aliat. În primul rând, vom continua să alocăm în economia românească cel mai mare volum de resurse financiare pe care şi-l poate permite statul român”, a declarat Ciolacu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.