Vicepreşedintele ALDE, senatorul Eugen Durbacă, a declarat, vineri, că dezaprobă demersurile lui Vasile Nistor privind demisia lui Călin Popescu-Tăriceanu din funcţia de preşedinte al Senatului, adăugând că Nistor a făcut un "gest reprobabil".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Senatorul Eugen Durbacă, liderul organizaţiei ALDE Galaţi şi vicepreşedinte al formaţiuniii la nivel central, a afirmat, vineri, într-o conferinţă de presă, la Galaţi, că nu este de acord cu demersurile senatorului Vasile Nistor privind demisia lui Călin Popescu Tăriceanu din funcţia de preşedinte al Senatului.

"Nistor are problemele lui. Eu nu sunt de acord cu demersurile pe care le-a făcut. Dumnealui, la noi în partid, făcea notă discordantă; era complet separat faţă de majoritatea parlamentarilor, era tot timpul nemulţumit. Nemulţumirea lui pleacă de la faptul că nu mai este vicepreşedinte al Senatului. Demersul lui n-a fost acceptat de nimeni şi cred că a fost o mare greşeală din partea lui", a spus Durbacă. 

Eugen Durbacă a mai spus că "Tăriceanu este o personalitate", iar despre Vasile Nistor că nu a fost de acord cu fuziunea dintre Partidul Conservator şi Partidul Liberal Reformator şi că a ajuns preşedinte executiv "pe înţelegerea lui cu domnul Voiculescu, nu pe merit".

"Domnul Tăriceanu este o personalitate, este un om care ştie politică, este un bun organizator şi eu personal am tot respectul faţă de dumnealui, ca şi faţă de domnul Daniel Constantin. Nistor de la început nu a fost de acord cu fuziunea dintre Partidul Conservator cu Partidul Liberal Reformator. Nistor a ajuns preşedinte executiv pe înţelegerea lui cu domnul Voiculescu, nu pe merit. Eu, ca şi majoritatea participanţilor la Congres, nu am fost de acord cu Nistor preşedinte executiv, dar s-au măsluit voturile. Eu nu sunt de acord cu ce a făcut el; e un gest urât. El întotdeauna a avut o poziţie aparte şi care nu a fost în consens cu noi. Gestul lui Nistor a fost un gest reprobabil şi eu nu sunt de acord cu el. Când va ajunge la valoarea lui Tăriceanu poate să ceară ce vrea, dar el nu este nici măcar la un sfert din valoarea lui Tăriceanu",  a mai afirmat Durbacă.

Senatorul ALDE Vasile Nistor, care deţine şi funcţia de preşedinte executiv în ALDE, i-a cerut, luni, lui Călin Popescu Tăriceanu, demisia din funcţia de preşedinte al Senatului, pentru că este anchetat, el precizând că acesta ar trebui să îşi dea demisia şi din funcţia de senator.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.