Fostul ministru al Muncii din guvernul tehnocrat, Dragoş Pîslaru, a declarat, la Digi FM, că Mişcarea România Împreună ia în calcul o acţiune în instanţă împotriva premierului Viorica Dăncilă, după ce 13 din cei 15 membri din partea societăţii civile ai Consiliului Economic şi Social (CES) au fost schimbaţi pentru că ”deranjau planurile Executivului”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Spre stupefacţia Guvernului, oamenii ăia chiar voiau să citească actele normative şi să-şi exprime opinii conform rolului constituţional pe care îl are CES. Revocarea printr-un act administrativ nu mai e posibvilă, odată ce mandatul este stipulat în lege că este de 4 ani. Prin urmare, există foarte multe considerente care indică un abuz în serviciu din partea primului-ministru şi lucrurile nu o să rămână în aer. (...) Luăm în calcul o acţiune în instanţă”, a afirmat Dragoş Pâslaru.

13 dintre cei 15 membri ai CES au fost înlăturaţi, printr-o decizie a premierului Viorica Dăncilă. Singurii menţinuţi au fost Asociaţia Municipiilor din România şi FACIAS. Membrii CES au mandat de 4 ani şi au fost numiţi în Consiliu în 2015.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.