Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat miercuri că săptămâna viitoare va fi făcută propunerea finală în ceea ce priveşte locul în care va fi construit Spitalul Republican, aşa cum prevede programul de guvernare, el susţinând că există câteva variante luate în calcul atât în Bucureşti, cât şi în jurul Bucureştiului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"S-au găsit câteva variante de locaţie în Bucureşti şi în jurul Bucureştiului, cred că săptămâna viitoare doamna primar general, împreună cu ministrul Sănătăţii şi cred că şi cu doamna vicepremier Sevil Shhaideh vor face o propunere finală în ceea ce priveşte locaţia, urmând să se demareze şi acolo procedurile, ca şi pentru celelalte spitale regionale”, a declarat Liviu Dragnea.

El a făcut aceste declaraţii la Craiova, unde a vizitat, alături de ministrul Lia Olguţa Vasilescu, fost primar al Craiovei, Spitalul Clinic Municipal Filantropia, care a fost reabilitat. Dragnea a susţinut că este "un spital cum rar vezi”, că ar fi necesar un computer tomogra şi că speră ca ministerul Sănătăţii să răspundă la solicitarea managerului spitalului şi să îi ofere acest echipament.

"Era un schelet, proiectat dinainte de Revoluţie. Era o dorinţă foarte mare din partea locuitorilor din Craiova să se facă spitale. Eu atunci i-am spus Olguţei (ministrul Muncii, fost primar al Craiovei n.r.) să aibă curaj, că va fi sprijinită şi pentru acest spital, dacă ea reuşeşte să găsească resurse financiare în bugetul local pentru construcţie, sigur Guvernul va găsi resurse pentru dotare şi aparatură medicală şi aşa s-a întâmplat. (...) Eu am colindat mult prin ţară de-a lungul anilor, este un spital cum rar vezi, este foarte bine executat, felicit constructorul. Calitatea foarte bună a construcţiei, dotările foarte bune şi conceptul foarte modern. Este un nivel de comfort ridicat pentru pacienţi. Este foarte curat, am vorbit şi despre hrană, sistemul este foarte bun, sunt şi săli de mese, dar şi măsuţe în fiecare salon”, a declarat preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

Preşedintele PSD a adăugat că Spitalul regional din Craiova, unul dintre cele opt cuprinse în programul de guvernare, va fi construit o suprafaţă de aproximativ 22 de hectare.

"Despre Spitalul regional vreau să spun că lucrurile se apropie de final. (...) Locul este foarte bun din punct de vedere al traficului, accesul este facil, exact puncul zero de unde va începe drumul expres Craiova – Piteşti pentru care în octombrie se vor deschide ofertele, urmând ca anul viitor să se termine proiectare, să se înceapă efectiv execuţia acestui drum”, a subliniat Dragnea.

Spitalul Republican din Bucureşti, alături de celelalte opt spitale regionale, fac parte din programul de Guvern al PSD încă din 2016. Liviu Dragnea declara, pe 14 iulie, după vizita efectuată în Israel, că investitorii israelieni sunt interesaţi să vină în România şi să investească în domeniul apărării, dar şi în cel medical, inclusiv pentru realizarea celor opt spitale regionale, precum şi a Spitalului Republican.

Spitalul Republican, care va fi organizat ca centru de urgenţă-excelenţă şi cercetare pe toate specialităţile, ar urma să aibă peste 2.500 de paturi, 30 de clinici, două-cinci centre de cercetare, echipamente de ultimă generaţie. Adiacent acestui spital, ar urma să fie construit un campus medical cu şcoală, grădiniţă şi magazine pentru cadrele medicale, dar şi un hotel cu minimum 2.000 de locuri de cazare pentru însoţitorii bolnavilor, potrivit programului de guvernare al PSD. Costul prevăzut pentru acest spital este de 1,1 miliarde euro, potrivit programului de guvernare al PSD.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.