Preşedintele PSD, Liviu Dragea, susţine că, dacă ar fi fost în locul premierului, nu l-ar fi primit pe şeful statului, Klaus Iohannis, în curte, el întrebându-se de ce a mers şeful statului la şedinţa de Guvern. "Ai tupeul să mergi la o şedinţă de Guvern, pur şi simplu, să te autoinviţi, un Guvern pe care tu-l blochezi, adică de luni de zile spune că acest Guvern trebuie să pice, a aşteptat să vadă ce fac războinicii luminii azi în Parlament, s-au făcut de râs şi s-a dus la Guvern să spună că trebuie să colaboreze obligatoriu", afirmă Dragnea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Referitor la faptul că preşedintele Klaus Iohannis a mers, joi, la şedinţa de Guvern, Dragnea a spus: "Fiecare om în România încă are dreptul să se facă de râs cât doreşte".

Întrebat dacă şeful statului s-a făcut de râs lângă premierul Viorica Dăncilă la şedinţa de Guvern, Dragnea a spus: "În viziunea mea, da".

"În primul rând nu avea ce să caute acolo, pentru că nu a spus vreau să merg la şedinţa de Guvern pentru că se discută punctele următoare, care sunt importante din aceste motive şi vreau să merg să discutăm în această manieră. Am nişte propuneri pe care vreau să le discut cu Guvernul, pe care vreau să le sugerez Guvernului, nu, a fost doar să citească ce i-a scris de la Administraţia Prezidenţială, să facă poză şi să plece. Dincolo de declaraţiile războinice pe care le-a făcut în zilele trecute, în care se umfla în pene şi spunea că va bloca el nu ştiu ce ordonanţă de Guvern. Preşedintele nu poate bloca o ordonanţă de Guvern. Preşedintele dacă merge acolo poate să meargă aşa cum a mers astăzi, dar deciziile sunt luate de membrii Guvernului şi în final primul ministru decide: se aprobă sau nu un act normativ. Atunci, puteţi să-mi spuneţi de ce a fost acolo?", a spus Dragnea.

Întrebat ce sfat are pentru Viorica Dăncilă, în condiţiile în care şeful statului a anunţat că va merge şi la alte şedinţe de Guvern, Dragnea a afirmat: "Doamna Dăncilă este o femeie matură, responsabilă şi nu are nevoie de un sfat. Doamna Dăncilă ştie cum să acţioneze, ştie să citească Constituţia, înţelege Constituţia şi, spre deosebire de Iohannis, o şi respectă. Doamna Dăncilă este premierul României, validată, votată de Parlamentul României, are toate atribuţiile şi competenţele stabilite de Constituţie şi le va exercita".

De asemenea, Dragnea a fost întrebat dacă l-ar primi pe Klaus Iohannis la Guvern, dacă ar fi în locul prmierului.

"Eu nu-l primeam în curte. Pur şi simplu", a replicat Dragnea, iar când a fost întebat dacă ar fi avut şi argumente, a spus: "Da, Constituţia".

"Şi eu am stat cu sufletul la gură, şi de aia am întârziat conferinţa de presă, să văd cum ne luminează Klaus Iohannis. De ce a fost acolo? Ne-a zis ceva despre apărare? Ai tupeul să mergi la o şedinţă de Guvern, pur şi simplu, să te autoinviţi, un Guvern pe care tu-l blochezi, adică de luni de zile spune că acest Guvern trebuie să pice, a aşteptat să vadă ce fac războinicii luminii azi în Parlament, s-au făcut de râs şi s-a dus la Guvern să spună că trebuie să colaboreze obligatoriu. Ne-a spus ceva Klaus Iohannis despre apărare, despre externe? A spus ceva în spaţiul public, i-a spus ceva primului ministru vreodată ce spune la Consiliul European unde se întâlneşte cu şefii de stat şi de guverne? Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene va fi exercitată de doamna Dăncilă şase luni de zile, doamna Dăncilă nu are acces la Consiliul European, merge doar domnul Iohannis. Dacă ar vrea să creadă măcar cineva că vrea să colaboreze sincer, ar face în aşa fel încât doamna Dăncilă să meargă la Consiliul European, pe perioada preşedinţiei. Va fi singurul caz din istoria UE când cel care deţine efectiv preşedinţia Consiliului Uniunii Europene adică primul ministru nu participă la Consiliul European. Consiliul European de obicei discută o ordine de zi, nişte subiecte pe care le trimite preedinţia Consililui Uniunii Europene şi cel care face ordinea de zi şi trimite subiectele nu e acolo. Măcar asta dacă ar face-o, să zicem că cineva s-ar mai gândi că poate ar vrea să discute despre colaborare. În rest, iertaţi-mă, este ipocrizie de la un capăt la altul", a afirmat Dragnea.

Referitor la faptul că şeful statului ar fi mers la şedinţa de Guvern întrucât există suspiciunea că Executivul vrea să dea o ordonanţă privind aministia şi graţierea, Dragnea a spus: "Şi ce face Iohannis dacă Guvernul vrea să dea o ordonanţă, o ordonanţă oarecare? Ce face, merge cu ciocanul la ei, merge cu bâta? Le smulge microfonul? vrea să-i fure scaunul doamnei Viorica Dăncilă? Cum poate să blocheze cineva - întreg la cap - o şedinţă de Guvern şi adoptarea unor acte normative în Guvern? Vrea să arate că contează. Nu contează".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.