Preşedintele PSD Liviu Dragnea spune că nu este de acord cu înfiinţarea unei armate europene şi crede că, după apariţia acesteia, ţările europene s-ar putea rupe de NATO, iar el nu este de acord cu acest lucru deoarece “ruşii ne bat la uşă oricând”. El spune că apartenenţa la NATO şi Parteneriatul Strategic cu SUA reprezintă garanţiile maxime de securitate pentru România.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dragnea a declarat, vineri, la DcNews Live, că Parteneriatul Strategic din România şi SUA este vital pentru ţara noastră.

“Parteneriatul strategic cu Statele Unite este vital petnru România, indiferent ce spun unii sau alţii. Garanţiile de securitate maxime pentru România le poate da doar Statele Unite şi le-au dat până acum”, a afirmat Dragnea.

El nu este de acord cu crearea unei armate europene şi crede că dacă aceasta la un moment dat va fi realizat probabil se urmăreşte ruperea de NATO, care nu ar conveni României.

“Se tot discută despre armata europeană. De ce nu ţările din Europa nu fac cum am făcut noi şi anume să punem 2 la sută din PIB pentru Apărare ca să întărim NATO? Adică, facem o altă armată în interiorul NATO. (...) Ceea ce s-a propus urmăreşte ca la un moment dat să se rupă de NATO. Nouă nu ne convine lucrul ăsta. Spre deosebire de ei, noi suntem lângă ruşi. Adică ruşii ne bat la uşă oricând”, a afirmat Dragnea.

Liderul PSD a menţionat că garanţiile maxime de securitate pentru ţara noastră sunt apartenenţa la NATO şi Parteneriatul Strategic cu SUA.

“Apartenenţa noastră la NATO şi Parteneriatul Strategic cu SUA reprezintă garanţiile maxime de securitate pentru România. Aici nu am dubii, nu am ezitări”, a precizat Liviu Dragnea.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.