Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, spune că sunt anumite „coincidenţe stranii” în ceea ce priveşte solicitarea DNA către Senat pentru ridicarea imunităţii lui Călin Popescu Tăriceanu pentru a putea începe urmărirea penală în cazul său, afirmând că se poate ca această cerere să fi fost făcută pentru a-i influenţa pe parlamentarii ALDE să voteze moţiunea de cenzură pe care urmează să o depună liberalii împotriva Guvernului Dăncilă. Dragnea a spus că l-a sunat pe ministrul Justiţiei ca să îl întrebe despre solicitarea DNA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Nu ştiu ce este în dosar şi nu am de unde să ştiu. Pot spune doar că mi se par câteva coincidenţe stranii. Domnul Tăriceanu trebuia să meargă la Congresul ALDE, chiar ieri după-amiază a apărut această solicitare. Mi se pare o coincidenţă şi faptul că este în perioada ultra anunţată de PNL în care au spus că vor să depună o moţiune de cenzură. Eu personal am o rezervă, dar neştiind conţinutul dosarului, nu pot face alte comentarii”, a declarat joi Liviu Dragnea în Parlament.

El a spus că se poate ca această solicitare să fi fost făcută pentru a-i influenţa pe parlamentarii ALDE să voteze moţiunea de cenzură pe care urmează să o depună PNL împotriva Guvernului Dăncilă.

Întrebat despre cine spune că i-ar putea influenţa pe parlamentarii ALDE, Dragnea a replicat: ”Păi cei care au depus această solicitare. Iertaţi-mă, nu pot să traduc din română în română la această vârstă şi la ora asta”.

„Te poţi gândi la faptul că această solicitare de începere a urmăririi penale a fost pusă în practică pentru a influenţa o anumită decizie din Congresul ALDE sau pentru a bloca participarea domului Tăriceanu la Congres. Sau te poţi gândi că a fost depusă pentru a încerca să-i influenţeze pe colegii de la ALDE să susţină moţiunea de cenzură de la PNL”, a explicat Dragnea.

Întrebat cum vor vota senatorii PSD, Dragnea a spus că mai întâi trebuie să vadă documentele şi acuzaţiile.

„Senatorii PSD trebuie să ia la cunoştinţă despre documentele şi informaţiile şi acuzaţiile care sunt trecute acolo şi abia pe urmă vorbim despre cum vor vota. Eu doar mi-am exprimat care sunt marile mele rezerve”, a spus el.

Liviu Dragnea a spus că l-a sunat pe Tudorel Toader supă ce a aflat din presă de cererea DNA.

”Eu când am aflat despre acest lucru din presă, recunosc că l-am sunat pe dl Toader. Din câte îmi aduc eu aminte, ştiu că procedura era prin Ministerul Justiţiei, dar recunosc că l-am sunat şi l-am întrebat dacă ştie ceva, dacă el a făcut demersul şi mi-a zis că şi dumnealui a aflat tot din presă”, a spus Dragnea.

Liderul PSD nu a vorbit însă cu Tăriceanu.

Şeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, este acuzat că a primit, în perioada în care era premier, „foloase materiale” de aproape 800.000 de dolari de o firmă austriacă pentru a interveni pentru închierea unor acte adiţionale la un contract derulat de companie. Suma primită de Tăriceanu reprezenta un comision de 10 la sută din valoarea acestor acte adiţionale şi ar fi fost folosită în beneficiul demnitarului, fiind transferată în baza unor contracte fictive încheiate cu mai multe companii offshore. Miercuri seară, Tăriceanu spunea că la Senat nu a venit nicio cerere de la DNA. Astăzi, Claudiu Manda a spus că el a primit miercuri după-amiază solicitarea DNA de ridicare a imunităţii preşedintelui Senatului, însoţită de 73 de volume, fiecare având între 150 şi 300 de pagini. „Nu l-am informat că nu l-am informat. E un subiect delicat şi am preferat să nu am dialog cu domnia sa”, a spus Manda.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.