Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat, marţi seară, la Antena 3, că motivul pentru care Ecaterina Andronescu, Codrin Ştefănescu şi Nicolae Bănicioiu nu se regăsesc în noua structură de conducere a partidului este că delegaţii la congresul de sâmbătă al PSD au fost deranjaţi de atitudinea acestora, care "au spus lucruri urâte despre partid" şi au provocat scandal. Dragnea a mai spus că "nu a înţeles nimeni de ce mai era nevoie de tot acest scandal şi de această victimizare". Referindu-se la absenţa de la congres a foştilor preşedinţi ai PSD, Dragnea a spus că Ion Iliescu nu a putut să vină, în timp ce Adrian Năstase a avut reprezentanţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"După părerea mea, principalul motiv pentru care nu au câştigat sau nu au ocupat nicio funcţie a fost supărarea delegaţilor că, înainte de congresul nostru, alţi colegi iar vorbesc despre partid, iar spun lucruri urâte despre partid, iar încearcă să provoace un scandal, în condiţiile în care votanţii noştri, membrii noştri şi cred că cea mai mare parte a românilor nu mai vor scandal", a declarat Liviu Dragnea.

El a spus că se aştepta ca Ecaterina Andronescu, Codrin Ştefănescu şi Nicolae Bănicioiu să îşi depună pur si simplu dosarele de candidatură, fără să se victimizeze.

"Eu mă aşteptam ca aceşti colegi, doamna Andronescu, domnul Codrin Ştefănescu, domnul Bănicioiu, dacă doreau să candideze şi au arătat că doresc să candideze, să depună pur şi simplu dosare de candidat, aşa cum au depus toţi ceilalţi care au vrut să candideze. Nu ştiu de ce mai era nevoie şi nu a înţeles nimeni de ce mai era nevoie de tot acest scandal şi de această victimizare, în condiţiile în care la noi Comitetul Executiv aprobă candidaturile şi au fost aprobate toate candidaturile, deci au fost trecuţi pe buletinele de vot", a declarat Dragnea, susţinând că votul a fost democratic şi că nu a influenţat rezultatul alegerilor interne din partid.

"Votul este dat de delegaţi. Nu eu sunt cel care numesc sau care blochez pe cineva. Nu am făcut asta niciodată", a adăugat liderul PSD. 

Referindu-se la absenţa de la congres a foştilor preşedinţi ai PSD, Dragnea a spus că Ion Iliescu nu a putut să vină, în timp ce Adrian Năstase a avut reprezentanţi.

"Ştiu că domnul preşedinte Iliescu nu a putut să vină. Ştiu că a avut invitaţii la mai multe evenimente. Nu vreau să intru în detalii, pentru că nu am permisiunea dumnealui, iar domnul Adrian Năstase sigur a avut reprezentanţi acolo, printre cei care au candidat, pe care i-au sprijinit. A fost suficient", a declarat Dragnea.

Întrebat dacă sunt tensiuni între el şi Adrian Năstase, Dragnea a spus: "Categoric nu".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.