Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat miercuri, la Parlament, că dezbaterea şi adoptarea unei noi legi a pensiilor a fost amânată pentru anul viitor din cauza ”dimensiunii grozăviei” pe care Guvernul PSD-ALDE ar fi găsit-o în sistemul de pensii din România.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Nu este vorba despre nereliasm, este vorba, dimpotrivă, de o abordare pragmatică. La vremea la care noi am discutat despre acest lucru, o spunem cu sinceritate niciunul dintre noi nu ştia, nu avea dimensiunea grozăviei din interiorul sistemului de pensii din România, absolut nimeni. Ne-a trebuit mult timp pentru a putea avea acces la toate informaţiile. Din păcate în România încă mai sunt zone în instituţiile publice unde informaţiile trebuie să le scoţi într-un mod destul de ciudat”, a declarat Liviu Dragnea.

Întrebat despre ce grozăvii au descoperit, liderul PSD a spus că se referă la diferenţele foarte mari de pensie între oameni care au muncit în condiţii similare.

”La fiferenţe foarte mari. Un om care a fost, să zicem, dascăl şi un alt om care a fost, la fel, dascăl. Cu acelaşi număr de ani în muncă, cu aceleaşi condiţii de muncă. Sunt doi oameni care au diferenţe foarte mari, aproape, în unele cazuri, de la simplu la dublu. Ceea ce mi se pare profund nedrept şi vorbim de mii, poate sute de mii de cazuri”, a explicat Dragnea.

”Este nevoie de o perioadă lungă de recalculare a pensiilor şi este vorba de câteva milioane de dosare. Este vorba de repararea nedreptăţilor”, a mai spus el.

Şi preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a anunţat miercuri, la Parlament, că legea pensiilor nu va intra în dezbatere parlamentară în 2017 deoarece este un act normativ extrem de complicat şi de stufos, menţionând însă că punctul de pensie va creşte la 1.100 de lei începând cu 1 iulie 2018.

”Legea pensiilor, vom lucra la ea anul viitor, aşa ne-am propus. Nu cred că va intra în parlament în acest an”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Întrebat cum s-a ajuns la această decizie de amânare din moment ce promisiunea era că actul normativ va fi gata anul acesta, liderul ALDE a răspuns: ”Cu grijă”.

”Legea este extrem de complicată, de stufoasă şi măsurile care trebuie avute în vedere sunt de o amplitudine fără precedent. Sunt milioane de dosare care trebuie analizate pentru a evalua impactul acestei legi”, a mai explicat Tăriceanu.

El a dat asigurări însă că, începând cu 1 iulie 2018, punctul de pensie va fi majorat la 1.100 de lei.

 

 
 
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.