Câteva sute de mii de euro se află în conturile preşedintelui Klaus Iohannis, iar statul român nu e capabil să-i recupereze, afirmă liderul PSD Liviu Dragnea. El a adăugat ironic că europarlamentarii nu vorbesc despre asta la Bruxelles, această remarcă fiind făcută în contextul în care la Parlamentul European este dezbătută situaţia respectării statului de drept în România.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Una peste alta, nişte bani, câteva sute de mii de euro stau în continuare în conturile lui Iohannis într-un mod incorect. Banii pe care i-a încasat nelegal în urma unor falsuri dovedite de instanţă nu-i dă. Că notarul a fost bun, n-a fost bun, nu ştiu. Deocamdată statul român nu e în stare să recupereze aceşti bani. Să nu uităm esenţa problemei: nişte case obţinute nelegal prin fals de către preşedintele României au dus la nişte bani care se află în continuare nelegal la Iohannis”, a declarat preşedintele PSD Liviu Dragnea, întrebat dacă este mulţumit de prestaţia ministrului Finanţelor şi despre situaaţia casei pierdute în instaţă de şeful statului.

El a adăugat că "despre asta nu se vorbeşte la Bruxelles, nu suntem certaţi pentru asta”, remarca fiind făcută în contextul în care Parlamentul European va dezbate situaţia statului de drept în România.

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a declarat, joi seară, la Antena 3, că a primit de la Ministerul Justiţiei rezultatul verificărilor făcute la cabinetul notarial din Sibiu care a suspendat procedura prin care casa pierdută în instanţă de familia preşedintelui Klaus Iohannis ar fi urmat să intre în proprietatea statului, stabilindu-se că în acest caz notarul a procedat corect.

El a spus că acum se urmează calea legă pentru recuperarea banilor din chirii de la şeful statului. 

"Practic, urmăm fiecare cale legală. Rămâne procesul de la Hunedoara, când instanţa va spune că acea persoană are dreptul să devină proprietar, statul este cel care preia acel imobil şi suma trebuie să fie recupertă de la domnul preşedinte. Trebuie să urmăm calea legală, să dăm mandat în instanţă celor care ne vor reprezenta să ceară accelerarea acelui proces.Adică judecarea cu celeritate şi într-un ritm rapid, nu să stăm un an de zile", a mai spus ministrul Finanţelor. 

Klaus Iohannis şi soţia sa, Carmen Iohannis, au pierdut definitiv casa din centrul municipiului Sibiu, unde funcţionează sediul unei bănci, în noiembrie 2015, în urma unei decizii a Curţii de Apel Braşov, după un proces care a durat mai mult de 16 ani.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.