Primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz, a vorbit, marţi, despre paradoxul salarizării din sectorul public afirmând că lefurile sunt prea mici pentru cei cu chef de muncă şi prea mari pentru cei care sunt deja în sistem de mai mulţi ani şi ”freacă menta”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Dominic Fritz a declarat că, în timpul selecţiei de dosare pentru postul de city manager, mulţi dintre candidaţi s-au retras din cursă imediat ce au aflat cât este salariul, aproximativ 10.000 lei net.
 
„Pentru mulţi, salariul a fost chiar la o limită pentru manageri care vin din privat. 17.000 de lei brut nu e o sumă foarte impresionantă, iar dacă vorbim de poziţii de directori, unde scade suma şi mai mult, pentru unii care lucrează în privat nu mai devine fezabil. E o provocare serioasă, dar inclusiv în cazul celor care lucrează cu mine e aproape voluntariat comparat cu unde lucrau înainte. Unii şi-au şi retras candidatura, când au aflat salariul. Cred că avem paradoxul în România că salariile în sectorul public sunt prea mici şi prea mari. Sunt prea mici pentru cei care au chef de muncă şi sunt prea mari pentru unii care sunt deja în sistem şi care freacă menta”, a declarat primarul Dominic Fritz.
 
De altfel şi găsirea unui echilibru în privinţa raportului venituri-muncă este o prioritate pentru primarul Fritz, susţine el.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.