Primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz, şi-a anunţat colegii că nu va candida la preşedinţia USR, întrucât propunerea de a separa candidatura la prezidenţiale şi preşedinţia partidului ”nu pare să aibă suficientă tracţiune momentan”. El afirmă că nu doreşte să dezbine şi mai mult partidul şi va participa la reconstrucţia acestuia, urmând a susţine preşedintele ales. Fritz avertizează, însă, că USR nu are nevoie de ”epurări interne şi o vânătoare de vrăjitoare”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Obiectivul meu în ultimele zile a fost să construim o formulă unificatoare pentru că ultimul lucru de care avem nevoie este şi mai multă dezbinare (...) Trebuie să iau însă la cunoştinţă că propunerea mea de a separa candidatura la prezidenţiale şi preşedinţia partidului nu pare să aibă suficientă tracţiune momentan în interiorul partidului şi nu este împărtăşită nici de Lucian, nici de Elena. Să merg înainte cu ea ar risca să ne dezbine într-un moment crucial şi nu vreau să repet greşelile din USR care au dus la fragmentare”, le-a transmis Dominic Fritz colegilor de partid.

Acesta i-a anunţat că nu va candida: ”Nu voi candida. Vă asigur că a fost o decizie extrem de dificilă pe care am luat-o cu multă responsabilitate. Nu am nevoie de preşedinţia USR ca să particip la reconstrucţie”.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

De asemenea, primarul din Timişoara afirmă căm va susţine noua conducere a formaţiunii politice.

”Voi susţine noul preşedinte sau noua preşedintă cu toată puterea mea. Mi-aş dori să respectăm toţi rezultatele alegerilor interne ce urmează şi să muncim pentru un rezultat bun în toamnă şi chiar pentru victoria pe care o dorim. Recunosc că m-au îngrijorat unele intervenţii războinice din ultimele zile. Trebuie să analizăm rezultatele cu mult curaj, fără teamă de a fi incomod, şi să tragem consecinţele personale şi structurale. Cătălin a făcut un pas onorabil în această direcţie şi ne-a oferit şansa unui reset. Ce nu avem nevoie e să începem un proces de epurări interne şi o vânătoare de vrăjitoare. Românii nu vor acum de la noi sânge pe pereţi sau o reglare de conturi, ci să fim capabili să ne adaptăm rapid după semnalul de alarmă pe care ni l-au transmis alegătorii noştri”, le-a mai transmis Dominic Fritz colegilor de partid.

El face apel la ”o mai bună comunicare bazată pe nevoile reale ale oamenilor, o împuternicire a filialelor locale performante şi o deschidere a partidului către toate forţele reformatoare din interior şi din ţară”.

”USR trebuie să devină din nou un magnet pentru idei şi oameni de calitate. Mă voi pune în slujba acestor idei cu o candidatură la Biroul Naţional împreună cu o echipă din toată ţară. Prieteni, ştiu că e agitaţie multă în aceste zile. Unii adversari politici deja au început să facă planuri pentru o România fără noi. Se înşeală. USR va ieşi întărit din această criză. Vom câştiga din nou”, şi-a încheiat primarul din Timişoara mesajul transmis colegilor.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.