Primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz, a anunţat că Primăria Timişoara are datorii de 120 milioane de lei pentru anul 2020 şi că acum se lucrează la un proiect de buget ”mult mai realist”. Fritz a adăugat că datoriile provin din mandatul trecut.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Edilul municipiului Timişoara, Dominic Fritz, a declarat, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, că se lucrează la conturarea bugetului pe anul 2021 şi că vor avea loc schimbări importante. Aceasta deoarece datoriile primăriei au ajuns şa 120 milioane de lei.
 
”Am avut anul trecut venituri, în total, de 785 milioane de lei. Venituri planificate, bugetate în buget, au fost de 1.458.000.000 lei, deci veniturile actuale au fost cam jumătate din veniturile planificate. Eu, din start, anul trecut aveam impresia că nu este un buget realist şi din păcate, asta se vede şi acum, că nu a fost un buget realist. Avem plăţi restante în sumă totală de 120 de milioane de lei din anul 2020, pe care trebuie să-i achităm cu banii din acest an calendaristic, ceea ce e o problemă şi bulgărele de plăţi tot creşte. Ăsta este motivul de ce noi facem acum o planificare de buget care va fi mult mai realistă şi care, bîneînţeles, va trebui să taie şi din cheltuieli. Cu siguranţă o să încercăm să creştem şi veniturile, dar o să trebuiască să tăiem şi din cheltuieli”, a declarat Dominic Fritz.
 
Primarul Dominic Fritz a adăugat că datoriile provin din mandatul trecut.
 
”Ca sa nu fie niciun dubiu, astea nu sunt facturi pe chestii comandate de mine, ci încă funcţionam pe bugetul anului trecut, pe contractele şi proiectele anului trecut şi abia acum o să intrăm într-o nouă etapă în care o să-mi asum şi politic facturile plătite sau neplătite”, a declarat primarul Dominic Fritz.
 
Acesta a anunţat că urmează ca, împreună cu echipa din Primăria Timişoara, să reconsidere lista de investiţii ce va fi cuprinsă în buget.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.