Primarul ales al municipiului Timişoara, Dominic Fritz, a anunţat că va participa la ceremonia de învestire a lui Alin Nica (PNL) în funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş, în ciuda negocierilor eşuate dintre cele două formaţiuni politice pentru guvernarea locală. Fritz s-a declarat ”mâhnit” de spectacolul politic din ultimele zile, de la Timişoara.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Azi am trecut pragul de 3 infectări la 1000 locuitori în Timişoara. Nu mai sunt locuri în spitale. De aici la un scenariu de creşteri exponenţiale nu mai este mult. Tocmai de aia sunt mâhnit de spectacolul politic pe care timişorenii sunt forţaţi să-l urmărească în aceste zile. Îmi pare rău de energia pe care o pierdem cu aceste joculeţe”, a scris Fritz pe Facebook.

Fritz a precizat că Nica a semnat protocolul în faţa presei şi nu în faţa partenerilor de coaliţie şi susţine că cele două instituţii, Primăria Timişoara şi Consiliul Judeţean Timiş nu sunt pe deplin funcţionale fără viceprimari şi vicepreşedinţi.

”Am înţeles că Alin Nica a semnat astăzi, în faţa presei dar nu şi în faţa partenerilor, textul parteneriatului pe care l-am negociat în bună credinţă de o săptămână, ca să transformăm Timişoara şi Timişul într-un pol european de inovaţie. Care conţine decizia comună <să constituim majorităţi din cele două formaţiuni politice atât în Consiliul Local al Municipiului Timişoara, cât şi în Consiliul Judeţean Timiş>. Alin Nica refuză însă, din motive pe care nu le-am înţeles, să constituie aceste majorităţi nu doar pe hârtie, ci şi în forurile politice pe care vrem să le conducem împreună. Funcţiile de vicepreşedinţi de Consiliul Judeţean si de viceprimari ai Timişoarei, după care spune că alergăm, trebuie să decurgă din votul cetăţenilor din 27 septembrie. Instituţiile pe care le vom conduce amândoi nu sunt pe deplin funcţionale fără vicepreşedinţi şi viceprimari, prevăzuţi de lege. Or aceste poziţii trebuie validate de majorităţi, transparente şi asumate. Nu puţine au fost cazurile în care vechile partide au tranzacţionat, pe ascuns, voturi pentru aceste funcţii. Nu vreau ca această practică să continue. Acest <parteneriat loial şi cinstit pe patru ani>, aşa cum e formulat în textul agreat, trebuie să se exprime în formarea unor majorităţi care să aleagă câte un viceprimar/vicepreşedinte de la fiecare partener. Despre ce fel de parteneriat am vorbi altfel? E o înţelegere atât de firească că nu ne-a luat mult timp să clarificăm şi agreem acest aspect în timpul negocierilor. Restul e… nu ştiu. Dar constat cu mirare că PNL a dat deja drumul la postări sponsorizate pe Facebook despre acest conflict artificial”, a mai scris Fritz.

În încheiere, Dominic Fritz a anunţat că va participa la ceremonia de învestitură a lui Alin Nica în funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Timişoara. În urmă cu o zi, întrebat dacă va participa la această ceremonie, Fritz a declarat: ”Nu mi-am consultat agenda”.

”Mă duc înapoi la muncă şi aştept să particip mâine, în calitate de invitat şi ca primar ales al Timişoarei, la prima şedinţă a Consiliului Judeţean şi învestitura noului preşedinte al Consiliului Judeţean, Alin Nica”, a mai scris Fritz.

Alin Nica a anunţat în urmă cu câteva zile că singurul său invitat la ceremonia de învestitură va fi Dominic Fritz, primarul ales al municipiului Timişoara.

Ceremonia va avea loc sâmbătă, la ora 10.00, iar la eveniment va fi prezent şi premierul Ludovic Orban.

Învestitura lui Dominic Fritz la Primăria Timişoara a fost amânată, după ce trei contestaţii au fost depuse în instanţă. Tribunalul Timiş a stabilit şedinţa de judecare a contestaţiilor pentru data de 27 octombrie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.