Emil Calotă, fost primar din partea PSD al municipiului Ploieşti timp de două mandate, care la finalul celui de-al doilea mandat nu a fost ales parlamentar într-un colegiu uninominal din oraş este propunerea ALDE pentru Primăria Ploieşti. Un alt fost edil, Horia Toma, fost europarlamentar, va candida din partea ALDE pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Prahova.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Un fost lider local al PSD, Emil Calotă, care a condus Primăria Ploieşti în mandatele 2000-2004 şi 2004-2008 va fi candidatul ALDE Prahova pentru Primăria Ploieşti. 
Prezentat la lansarea candidaţilor ALDE drept „singurul pretendent la fotoliul de primar care poate să redea aerul curat ploieştenilor”, de către preşedintele interimar al filialei, Cătălin Beciu, Emil Calotă a lipsit din peisajul politic în ultimii ani, el fiind printre altele, consilier personal al lui Nicolae Văcăroiu, la Curtea de Conturi.
De altfel, după încheierea celui de-al doilea mandat de edil, Emil Calotă a candidat pentru un post de parlamentar într-un colegiu uninominal din municipiul Ploieşti, el pierzând, la acel moment, în faţa unui tânăr recent intrat în politică. 
Un alt primar al Ploieştiului, Horia Toma, care a condus primăria între 1996 şi 2000, va candida din partea ALDE pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Prahova. Horia Toma a fost membru PNL şi a deţinut funcţii de parlamentar, europarlamentar, iar în ultimii ani a fost adjunct al şefului Inspectoratului Şcolar Prahova. 
Emil Calotă şi Horia Toma au fost contracandidaţi, în anul 2000, pentru Primăria Ploieşti.
În perioada următoare ALDE Prahova va prezenta şi ceilalţi candidaţi pentru alegerile locale, anunţă formaţiunea politică într-un comunicat dat publicităţii duminică.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.