Doi membri ai Consiliului Local Ploieşti s-au înscris, marţi, în PSD Prahova, cei doi semnând adeziunile într-o conferinţă de presă. Cei doi consilieri sunt Gheorghe Sîrbu, ales pe listele PNL, şi Paul Palaş, fost membru ALDE. Primarul municipiului Ploieşti, Andrei Volosevici, a afirmat, referindu-se la cei doi, că sunt printre puţinii aleşi locali ”cu care puteai să ai o discuţie coerentă în comisia de buget-finanţe”. Unul dintre cei doi consilieri a dat amănunte despre modul în care conducerea PNL Ploieşti se opunea votării în Consiliul Local a proiectelor susţinute de către edilul ales sub sigla PNL. Celălalt a povestit cum, cu câteva zile înainte de Revelion în anul 2022, administraţia locală a rămas fără fonduri pentru a cumpăra gazul necesar producerii de agent termic, iar Consiliul Judeţean a refuzat ajutorul, Primăria împrumutându-se de la o firmă.
”A fost propunerea mea şi le mulţumesc celor doi consilieri că au venit aici, vorbesc de singurii doi consilieri cu care puteai să ai o discuţie coerentă în comisia numărul 1, de buget-finanţe. În rest, să mă ierte Dumnezeu, toată lumea cu ochii pe telefon să vadă ce dictează Pinocchio Anastase şi onorabilul baron Lamborghini (liderii PNL Prahova, Roberta Anastase şi Iulian Dumitrescu - n.r.)”, a declarat primarul municipiului Ploieşti, Andrei Volosevici, care va candida pentru al treilea mandat din partea PSD, după ce primul mandat l-a obţinut sub sigla PD-L, iar al doilea ca membru al PNL.
Edilul le-a transmis celor doi consilieri că pentru el este ”o onoare” ca ei să facă parte din echipa sa.
Primarul care a trecut de la PNL la PSD a explicat că, în momentul în care Ploieştiul s-a confruntat cu o gravă criză legată de alimentarea cu energie termică, a încercat în repetate rânduri, ca primar, să ajungă să discute cu premierul de atunci, Nicolae Ciucă, dar niciodată nu a fost primit de acesta. Volosevici a precizat că, în schimb, a primit toată susţinerea, inclusiv financiară, din partea PSD.
Gheorghe Sîrbu, membru în Consiliul Local Ploieşti începând cu anul 2008, a explicat că a făcut parte din echipa lui Volosevici încă din anul 2008, când acesta a câştigat primul mandat de primar. Sîrbu a explicat că, dacă în primul mandat Andrei Volosevici a avut realizări importante pe plan administrativ, în mandatul început în anul 2020 chiar colegii din PNL au fost cei care s-au opus planurilor propuse de primar.
”Ştiţi cum se desfăşurau şedinţele de Consiliu Local? Avea un om acolo (...), stătea cu telefonul în masă şi zicea Roberta (Anastase - n.r.): pe ăsta nu îl votăm. Se uita în dreapta la mine, se uita în stânga şi spunea să nu se voteze proiectele importante de investiţii”, a povestit consilierul Gheorghe Sîrbu.
La rândul său, consilierul Paul Palaş a explicat că ”dincolo de partide, dincolo de doctrine” pentru el a contat omul, spunând că a fost ”atras de calitatea umană şi de calibrul oamenilor” care formează echipa PSD în Prahova.
”Ploieştiul are nevoie de o conexiune bună cu judeţul. O majoritate toxică, aşa cum am avut noi în ultimii patru ani de zile, din nefericire, cuplată direct la Consiliul Judeţean fără să vadă direct interesele municipalităţii a adus foarte mult rău. (...) Au fost aproape patru ani de zile de continue dispute, de un continuu război, total inutil. Dau două exemple rapid, ca să fiu bine înţeles: 28 decembrie 2022, un moment pe care nu o să-l uit: situaţie disperată, câteva zile până la Revelion, nu mai aveam bani să alocăm pentru cumpărarea gazului (pentru producerea agentului termic pentru Ploieşti - n.r.). Consiliul Judeţean (...), fără niciun pic de interes faţă de Ploieşti, a refuzat categoric să ne ajute. Singura soluţie viabilă a fost să ne împrumutăm la o firmă, să putem să asigurăm trecerea într-un nou an astfel încât procedurile legale să ne permită să alocăm bani. A fost un moment foarte delicat pentru administraţia ploieşteană, depăşit cu brio la momentul acela de primarul în funcţie cu sprijinul domnului prefect (Virgiliu Nanu, preşedinte al PSD Prahova - n.r.). A fost un moment pe care nu-l ştiu mulţi din oraşul acesta, dar trebuie spus: am fost la un pas de a rămâne în acel moment fără căldură în oraş, lucru care a fost luat pe persoană fizică şi rezolvat. Un alt moment a fost în decembrie anul trecut, când am încercat să alocăm bani pentru iluminatul public în oraş şi până când nu am venit cu o soluţie alternativă pentru iluminat în oraş, tot cu ajutorul domnului Nanu, pur şi simplu majoritatea toxică despre care vorbeam nu a deblocat banii”, a povestit Pal Palaş.
El a spus că toţi politicienii trebuie să înţeleagă că un primar are nevoie de o majoritate în Consiliul Local pentru a realiza ”lucruri” într-o localitate.

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.