Doi membri ai Consiliului Local Ploieşti s-au înscris, marţi, în PSD Prahova, cei doi semnând adeziunile într-o conferinţă de presă. Cei doi consilieri sunt Gheorghe Sîrbu, ales pe listele PNL, şi Paul Palaş, fost membru ALDE. Primarul municipiului Ploieşti, Andrei Volosevici, a afirmat, referindu-se la cei doi, că sunt printre puţinii aleşi locali ”cu care puteai să ai o discuţie coerentă în comisia de buget-finanţe”. Unul dintre cei doi consilieri a dat amănunte despre modul în care conducerea PNL Ploieşti se opunea votării în Consiliul Local a proiectelor susţinute de către edilul ales sub sigla PNL. Celălalt a povestit cum, cu câteva zile înainte de Revelion în anul 2022, administraţia locală a rămas fără fonduri pentru a cumpăra gazul necesar producerii de agent termic, iar Consiliul Judeţean a refuzat ajutorul, Primăria împrumutându-se de la o firmă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”A fost propunerea mea şi le mulţumesc celor doi consilieri că au venit aici, vorbesc de singurii doi consilieri cu care puteai să ai o discuţie coerentă în comisia numărul 1, de buget-finanţe. În rest, să mă ierte Dumnezeu, toată lumea cu ochii pe telefon să vadă ce dictează Pinocchio Anastase şi onorabilul baron Lamborghini (liderii PNL Prahova, Roberta Anastase şi Iulian Dumitrescu - n.r.)”, a declarat primarul municipiului Ploieşti, Andrei Volosevici, care va candida pentru al treilea mandat din partea PSD, după ce primul mandat l-a obţinut sub sigla PD-L, iar al doilea ca membru al PNL. 
 
Edilul le-a transmis celor doi consilieri că pentru el este ”o onoare” ca ei să facă parte din echipa sa.
 
Primarul care a trecut de la PNL la PSD a explicat că, în momentul în care Ploieştiul s-a confruntat cu o gravă criză legată de alimentarea cu energie termică, a încercat în repetate rânduri, ca primar, să ajungă să discute cu premierul de atunci, Nicolae Ciucă, dar niciodată nu a fost primit de acesta. Volosevici a precizat că, în schimb, a primit toată susţinerea, inclusiv financiară, din partea PSD.
 
Gheorghe Sîrbu, membru în Consiliul Local Ploieşti începând cu anul 2008, a explicat că a făcut parte din echipa lui Volosevici încă din anul 2008, când acesta a câştigat primul mandat de primar. Sîrbu a explicat că, dacă în primul mandat Andrei Volosevici a avut realizări importante pe plan administrativ, în mandatul început în anul 2020 chiar colegii din PNL au fost cei care s-au opus planurilor propuse de primar. 
 
”Ştiţi cum se desfăşurau şedinţele de Consiliu Local? Avea un om acolo (...), stătea cu telefonul în masă şi zicea Roberta (Anastase - n.r.): pe ăsta nu îl votăm. Se uita în dreapta la mine, se uita în stânga şi spunea să nu se voteze proiectele importante de investiţii”, a povestit consilierul Gheorghe Sîrbu.
 
La rândul său, consilierul Paul Palaş a explicat că ”dincolo de partide, dincolo de doctrine” pentru el a contat omul, spunând că a fost ”atras de calitatea umană şi de calibrul oamenilor” care formează echipa PSD în Prahova. 
 
”Ploieştiul are nevoie de o conexiune bună cu judeţul. O majoritate toxică, aşa cum am avut noi în ultimii patru ani de zile, din nefericire, cuplată direct la Consiliul Judeţean fără să vadă direct interesele municipalităţii a adus foarte mult rău. (...) Au fost aproape patru ani de zile de continue dispute, de un continuu război, total inutil. Dau două exemple rapid, ca să fiu bine înţeles: 28 decembrie 2022, un moment pe care nu o să-l uit: situaţie disperată, câteva zile până la Revelion, nu mai aveam bani să alocăm pentru cumpărarea gazului (pentru producerea agentului termic pentru Ploieşti - n.r.). Consiliul Judeţean (...), fără niciun pic de interes faţă de Ploieşti, a refuzat categoric să ne ajute. Singura soluţie viabilă a fost să ne împrumutăm la o firmă, să putem să asigurăm trecerea într-un nou an astfel încât procedurile legale să ne permită să alocăm bani. A fost un moment foarte delicat pentru administraţia ploieşteană, depăşit cu brio la momentul acela de primarul în funcţie cu sprijinul domnului prefect (Virgiliu Nanu, preşedinte al PSD Prahova - n.r.). A fost un moment pe care nu-l ştiu mulţi din oraşul acesta, dar trebuie spus: am fost la un pas de a rămâne în acel moment fără căldură în oraş, lucru care a fost luat pe persoană fizică şi rezolvat. Un alt moment a fost în decembrie anul trecut, când am încercat să alocăm bani pentru iluminatul public în oraş şi până când nu am venit cu o soluţie alternativă pentru iluminat în oraş, tot cu ajutorul domnului Nanu, pur şi simplu majoritatea toxică despre care vorbeam nu a deblocat banii”, a povestit Pal Palaş. 
 
El a spus că toţi politicienii trebuie să înţeleagă că un primar are nevoie de o majoritate în Consiliul Local pentru a realiza ”lucruri” într-o localitate.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.